2016. május 20., péntek

Pimasz (olasz) tészta

Pimasz bizony, mert elképesztően gyors tésztacsodáról van szó, amit szinte pimaszság receptnek nevezni, hiszen egy-két jó minőségű olasz alapanyagból áll, amiket egymáshoz keverve 10 perc alatt az asztalra varázsolhatunk egy hamisítatlan itáliai életérzésű vacsorát.


A pimaszkodás alapanyagai:
  • egy adag jófajta, olívaolajban és fokhagyma társaságában lévő aszalt paradicsom
  • egy nagy csokor rukkola
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • reszelt parmezán és parmezán sajt szeletek a tálaláshoz
  • kb. 200 gr trofie tészta (ha nincs, más tészta fajta is megteszi)



Elsőként főzzük al dentére (majdnem megfőtt, de még feszes) a tésztát. A felszeletelt aszalt paradicsomos olívaolajban pár pillanat alatt forgassuk meg az aprított fokhagymát, a rukkola egy részét aprítva, majd dobjuk hozzá a kifőtt tésztát és a reszelt parmezánt. Forgassuk át alaposan és friss rukkolával, parmezán forgáccsal díszítve tálaljuk azon melegében. Boun appetito!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció