A főzés mindenkié

Színvonalas Lidl Konyha szakácskönyv az ünnepekre

A főzés mindenkié, Lidl szakácskönyv

Belekóstoltam a Lidl legújabb szakácskönyvébe, mely A főzés mindenkié címmel holnaptól már az üzletekben is elérhetővé válik. Jó érzés volt úgy végigenni egy menüsort, hogy mindvégig tudtam, nem kell megküzdenem a pincérrel a receptért, hiszen ott lapul minden tipp és fortély a szakácskönyvben.

A tavalyi szakácskönyvről sajnos pont lemaradtam, azonban az idei év mindenben kárpótolt, mert személyesen Mautner Zsófi és Széll Tamás mutatta be a Lidl alapanyagokat felhasználó, közös receptgyűjteményüket egy fantasztikus menüsoron keresztül. A kóstoló vacsora igazán meggyőző volt, mind gasztronómia értelemben, mind PR szemmel nézve, maradandó élményt nyújtott.

Az igazat megvallva, nagyon kritikus vagyok a szakácskönyvekkel, kevés olyan könyvvel találkoztam, amely a hétköznapokban is könnyen beszerezhető alapanyagokból felépített és megvalósítható recepteket ír le, fotókkal illusztrálva azokat. Imádok főzni, mégis általában az olyan ételeket részesítem előnyben, amelyeket gyorsan és egyszerűen el tudok készíteni, hiszen a főzés mellett még sok más tennivaló akad otthon, amikor este hazaérek egy-egy jógaóra, találkozó után.

Persze a legtöbbször magazinok és online írások az inspirációm forrásai, mégis nagyon kedvelem a szép és hasznos szakácskönyveket, amiket bármikor leemelhetek a polcról egy-egy jó tanácsért, megerősítésért, ötlet gyűjtésért. Azt hiszem A főzés mindenkié ilyen típusú könyv lesz. Azon túl, hogy nagyon igényes kivitelezésű, csodás fotókat, 100 receptet, köztük Széll Tamás bajnok szakácsunk által jegyzett alaprecepteket találunk benne. 7 különböző kategóriába sorolták az ételeket, mint például leleményes mindennapok, fillérekből finomat, édesre éhezve. A 270 oldalas, vaskos szakácskönyv végén tárgymutató is van, ami számomra azért is hasznos, mert sokszor beragad a fejembe egy-egy hozzávaló, és itt ez alapján kapásból több ötlettel gazdagodom, hogy mit is kéne főznöm vagy éppen sütnöm.

Nem a levegőbe beszélek, ezért meg is osztok Veletek néhány receptötletet, amelyet biztosan ki fogok majd próbálni a könyvből:

  • Sós-édes, amerikai mogyoróvajas keksz
  • Széll Tamás töltött melegszendvicse (besamelmártással)
  • Sonkába tekert, zöldfűszeres vajjal töltött csirkemell
  • Lisztmentes chilis-fahéjas brownie
  • Tiroli hagymaleves sajtos krutonnal
  • Házi „rósejbni” fűszersóval és sült fokhagymás mártogatóval

A végigkóstolt menüsor, aminek a receptjeit megtalálhatjuk a szakácskönyvben és a lidlkonyha.hu oldalon is:

  • Csípős-édes, langyos lazacsaláta
  • Gyömbéres-chilis sütőtökleves
  • Sült libás-zöldséges tarhonya lilakáposzta salátával
  • Lisztmentes csokoládétorta mangó sorbet-val

Egy szó mint száz, minden kezdő és haladó konyhatündérnek, és minden olyan olvasónak szeretettel ajánlom a szakácskönyvet, aki, ha magának nem is, de szeretteinek ajándékot keres karácsonyra, mert ez a szakácskönyv tényleg remek, abból a fajtából származik, amit sűrűn leemelünk a polcról...

Hogyan lehet hozzájutni a szakácskönyvhöz?

Az akció november 21-én indul a Lidl üzletekben, melynek keretében, aki összegyűjti az 5 db, 6000 Ft. feletti vásárlásért járó hűségmatricát, gazdagabb lesz az ajándék szakácskönyvvel. A kiadvány forgalomba nem kerül, kizárólag a Lidl adventi hűségakciója keretében kapható meg az üzletekben. A szakácskönyv receptjei egyébként elérhetők a www.lidlkonyha.hu oldalon is.

Oszd meg a cikket másokkal is!

Hozzászólások

Az értékeléshez és hozzászóláshoz belépés szükséges.

A főzés mindenkié képek

Nézd meg ezeket a gasztrocikkeket is!

Jókat eszünk szakácskönyvek

Jókat eszünk szakácskönyvek

Társ a hétköznapi sütés-főzéshez

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    A Lidl konyha bemutatja: életem ételei Széll Tamással

    Idén 9. éve tarthatjuk a kezünkben a Lidl ajándék szakácskönyvét

      Ujvári Vivien borász és az ő "gyermekei" - A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      A fantasztikus nő a kiváló borok mögött

      Ujvári Vivien és az ő "gyermekei"

        N28 Wine & Kitchen: katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Katalán-baszk-magyar fúzió sosem látott magasságokban

        Az N28 Wine & Kitchen borétterem megújult menüje különleges gasztroutazásra hív minket

          Ételek és évszakok Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

          Ételek és évszakok

          Elérhető a 8. Lidl szakácskönyv Széll Tamás receptjeivel

            Wossala Rozina: Konyhakönyv

            Több mint egy szakácskönyv

            Megjelent Wossala Rozina Konyhakönyve

              Felfedeztük a bájos Platz piacot

              Felfedeztük a bájos Platz piacot

              Gasztro-élménybeszámoló és piacajánló poszt következik

                Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

                Tucatnyi éve ízzel-lélekkel

                12 kedvenc receptem

                  Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                  Betoppansz, belekóstolsz, és beleszeretsz

                  Budapest legkedvesebb olasz delijében, a Delissimoban jártam

                    Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

                    Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

                    Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

                    Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató