2016. december 21., szerda

Narancsos-túrós kuglóf

A Jamie magazin karácsonyi számából teszteltem gasztroblogger társam, a csakapuffin.hu blog szerzőjének kuglóf receptjét és mivel valóban remek recept, szívből ajánlom Nektek is. Az eredeti verziót már csak egy kis kandírozott narancshéjjal tupíroztam. Jobban belegondolva, a tetejére legközelebb pirított mandula szeleteket tennék, de így is fenséges, kiváló helyet találhat magának az ünnepi asztalon pl. reggelire. :)

Hozzávalók:
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg túró
  • 12 dkg cukor
  • 1-2 tasak vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 v. 2 db narancs reszelt héja
  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • kevés vaj és liszt a forma kikenéséhez
A tetejére:
  • kb. 30 g étcsokoládé
  • egyéb díszítő alapanyagok

A vajat a cukorral és tojásokkal habosra keverjük. A reszelt narancshéjjal áttörjük a túrót, hozzáadjuk a habos masszához, elkeverjük a sütőport a liszttel és ezt is a keverékhez adjuk. Beleszórjuk a kandírozott narancshéjat, majd alaposan összedolgozzuk és a vajjal, liszttel "megágyazott" kuglóf formába öntjük. 160-170 fokon, légkeveréssel sütjük kb. 40-50 percig, tűpróbáig. (Ha felül nagyon pirulna, alufóliával lefedjük a tetejét.)
A formából csak akkor vesszük ki a kuglófot, ha már teljesen kihűlt. Ekkor a megolvasztott étcsokoládéból csurgatunk a tetejére és pluszban megszórjuk csoki gömbökkel, mandulaszeletekkel, cukor hópelyhekkel vagy bármilyen más vicces dekor kiegészítővel, persze ezt akár el is hagyhatjuk.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció