2017. február 7., kedd

Kolbászos-paradicsomos tészta, avagy magyar és olasz ízek találkozása egy serpenyőben

Ismét tésztás recept következik, de a főszerepben most maga a szósz tetszeleg. Egy kb. 5 perces előkészületet szintén 5 perces főzési eljárás követ, így garantáltan gyorsan az asztalra varázsolható ez a lélek és pocak melengető vacsora. :) A recept egyszerű: szerezz be egy jófajta házi kolbászt, vágj félbe koktélparadicsomokat, szeletelj fokhagymát és használj friss bazsalikomot, az olasz-magyar fúzió pedig a serpenyőben magától bekövetkezik, amikor ezeket a finomságokat összeereszted egymással...


Hozzávalók kb. 2-3 személyre:
  • pár ek. olívaolaj
  • 3 duci gerezd fokhagyma felszeletelve
  • kb. 1/3 rúd jó fajta békési füstölt kolbász karikázva
  • 20-30 dkg koktélparadicsom
  • egy maréknyi friss bazsalikom levél
  • 1 csipet só
  • 200 gr teljes kiőrlésű masni (vagy másfajta) tészta
  • víz, só a tésztafőzéshez
  • parmezán sajt a tálaláshoz

Az elkészítése tényleg pofonegyszerű: pár csepp olívaolajon néhány pillanat alatt megpirítjuk a fokhagyma szeleteket, amíg finom fokhagyma illat nem lesz, rádobjuk a kolbász karikákat (én hazai, csípős békési kolbászt használtam), 1-2 percig hagyjuk, amíg enged magából egy kis piros zsírt a kolbász, és hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsom darabokat. Ismét 1-2 perces várakozás, keverés és tádám, kész is volnánk. Tálalás előtt hozzáadjuk az apróra tépkedett bazsalikom leveleket, megszórjuk parmezán sajttal és élvezzük ezt a mennyien füstös, édeskés, sós, csípős, magyarosan mediterrán ízvilágot. :) Jó étvágyat kívánok!


Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció