2017. március 18., szombat

Citromos-túrós zabkorpás muffin - indítsuk egészségesen a napot!

Egészséges és laktató édességet készítettem valamelyik nap reggelire, 1-2 muffin és pár óráig, akár ebédig garantáltan nem leszünk éhesek, köszönhetően a csodás zab lassan felszívódó szénhidrát tartalmának. A reggeli zabpehely, zabkása és granola fogyasztását más zabos finomságokkal is színesíthetjük, ilyen a túrós zabkorpás muffin, ami még a sütést követően is finom puha marad. Próbáljátok csak ki! ;)


Hozzávalók 16 db muffinhoz:
  • 2 tojás
  • kb. 6-8 ek. (alternatív, pl. kókuszvirág, nyírfa, eritrit) cukor
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 25 dkg natúr joghurt
  • csipet só
  • fél cs. sütőpor,
  • csipet szódabikarbóna
  • másfél bögre zabkorpa
  • egy marék aszalt vörösáfonya
  • 2 citrom héja lereszelve
A tojást a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, joghurtot, csipet sót, sütőport, szódaport és zabkorpát, alaposan összedolgozzuk, és végül a citromhéjat belereszelve, áfonyát hozzákeverve kész is vagyunk a muffin tésztával. A muffin formákat 3/4 részig megtöltjük a tésztával és kb. 180 fokon sütjük tűpróbáig.


Receptajánló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció