Egészséges és laktató édességet készítettem valamelyik nap reggelire, 1-2 muffin és pár óráig, akár ebédig garantáltan nem leszünk éhesek, köszönhetően a csodás zab lassan felszívódó szénhidrát tartalmának. A reggeli zabpehely, zabkása és granola fogyasztását más zabos finomságokkal is színesíthetjük, ilyen a túrós zabkorpás muffin, ami még a sütést követően is finom puha marad. Próbáljátok csak ki!
Citromos, túrós zabkorpás muffin recept
Hozzávalók 16 db muffinhoz:
- 2 tojás
- kb. 6-8 ek. cukor (pl. kókuszvirág, nyírfa, eritrit)
- 25 dkg zsírszegény túró
- 25 dkg natúr joghurt
- csipet só
- fél cs. sütőpor,
- csipet szódabikarbóna
- másfél bögre zabkorpa
- egy marék aszalt vörösáfonya
- 2 citrom héja lereszelve
Elkészítés:
- A tojást a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, joghurtot, csipet sót, sütőport, szódaport és zabkorpát, alaposan összedolgozzuk, és végül a citromhéjat belereszelve, áfonyát hozzákeverve kész is vagyunk a muffin tésztával.
- A muffin formákat 3/4 részig megtöltjük a tésztával és kb. 180 fokon sütjük tűpróbáig.