Paradicsomos vöröslencse krémleves

Fűszeres, szívmelengető és azonnal beleszeretős ez a leves

Paradicsomos vöröslencse krémleves recept

Melengető, fűszeres és pillanatok alatt elkészülő krémleves varázsolható vöröslencséből mindenféle előzetes beáztatási macera nélkül. A klasszikus lencselevest elhagyva, az indiai ízeket idéző vörös lencse levest (dhalt) újév napján is megfőztem, de akkor kihagytam belőle a paradicsomot, nehezen tudnék dönteni, hogy melyik verzió ízlett jobban… Egy biztos, szeretjük a vöröslencsét, mert jelentős vitamin és rostforrást biztosít szervezetünknek, sokkal gyorsabban megfő, mint a barna társa, és nem utolsó sorban még a színe is szebb.

Paradicsomos vöröslencse krémleves recept

Hozzávalók kb. 4 személy részére:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék vöröslencse
  • kisebb gyömbérdarab (kisujj fele méretű)
  • curry, só, bors, őrölt római kömény, kurkuma
  • 1 kis üveg sűrített paradicsom
  • kevés kókuszzsír
  • zöldégleves alaplé

Elkészítés:

  1. Kevés kókuszzsíron megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát, hozzádobjuk a lencsét, pár percet pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért, paradicsomot.
  2. Felöntjük egy kevés zöldség alaplével, ha van kéznél, vagy vízzel úgy, hogy kalkuláljunk a krémleves sűrűségével és a lencse megdagadásával.
  3. Fűszerezzük, majd ha megfőtt a lencse, botmixerrel pürésítsük. 

Paradicsomos vöröslencse krémleves képek

Ha tetszett a fenti Paradicsomos vöröslencse krémleves recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krémleves recepteket is: Kolbászos édesburgonya krémleves recept, Sajtkrémleves bacon csipsszel recept, Őszibarack krémleves főzés nélkül recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, gyömbér, vöröslencse. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: indiai, krémleves, leves, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Paradicsomos vöröslencse krémleves recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató