2017. március 16., csütörtök

Paradicsomos vöröslencse krémleves

Melengető, fűszeres és pillanatok alatt elkészülő krémleves varázsolható vöröslencséből mindenféle előzetes beáztatási macera nélkül. A klasszikus lencselevest elhagyva, az indiai ízeket idéző vörös lencse levest (dhalt) újév napján is megfőztem, de akkor kihagytam belőle a paradicsomot, nehezen tudnék dönteni, hogy melyik verzió ízlett jobban… Egy biztos, szeretjük a vöröslencsét, mert jelentős vitamin és rostforrást biztosít szervezetünknek, sokkal gyorsabban megfő, mint a barna társa, és nem utolsó sorban még a színe is szebb. :)


Hozzávalók kb. 4 személy részére:
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék vöröslencse
  • kisebb gyömbérdarab (kisujj fele méretű)
  • curry, só, bors, őrölt római kömény, kurkuma
  • 1 kis üveg sűrített paradicsom
  • kevés kókuszzsír
  • zöldégleves alaplé
Kevés kókuszzsíron megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát, hozzádobjuk a lencsét, pár percet pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért, paradicsomot és felöntjük egy kevés zöldség alaplével, ha van kéznél, vagy vízzel úgy, hogy kalkuláljunk a krémleves sűrűségével és a lencse megdagadásával. Fűszerezzük, majd ha megfőtt a lencse, botmixerrel pürésítsük. Jó étvágyat kívánok!

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció