Kókusztejes chia puding eper öntettel

Ultraszexi, szuperegészséges és pikk-pakk megvan

Kókusztejes, epres chia puding recept

Szemérmetlenül egyszerűen​, csupán 3 összetevőből készülő édesség, ami mellesleg nagyon finom és még egészséges is. A chia mag igaz vitaminbomba, feltölt minket a hosszúra nyúlt hűvös "tél" után, gazdag omega-3-ban, rostokban, magnéziumban, foszforban, cinkben, káliumban és B-vitaminokban. Ma már a legtöbb bioboltban, nagy áruházban beszerezhető és bár az ára annyira nem olcsó, mégis gazdaságos, mert nagyra megdagad, így nem kell sokat használni belőle egyszerre. Szóval chia pudingra fel!

Kókusztejes, epres chia puding recept

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 dl kókusztej
  • 4 ek. chia mag
  • egy kis marék eper

Chia puding készítés:

  1. A kókusztejet egy helyes bögrébe öntjük, beleszórjuk és elkeverjük a chia magot, egy éjszakára hűtőbe tesszük és hagyjuk jól (megdagadni) pudinggá varázsolódni. :)
  2. A tetejére frissen pürésített eper velőt öntünk, tálaljuk, majd jól megdézsmáljuk az egészet.

Kókusztejes chia puding eper öntettel képek

Ha tetszett a fenti Kókusztejes, epres chia puding recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló fitt nasi recepteket is: Mézes, magos szelet recept, Sárgarépás, sajtos tócsni recept, Sok magvas, túrós zabpogácsa recept.

További receptötletek a hozzávalókból: chia mag, eper, kókusztej. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, eperszezon, gluténmentes, gyorsan elkészíthető, gyümölcsös, sütés nélküli édesség.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kókusztejes, epres chia puding recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató