Zöld spárgás, citromos tészta

A dübörgő spárgaszezon közepén avattam fel a legújabb konyhai szerzeményem

Zöld spárgás, citromos tészta recept

Használjuk ki a spárgaszezont és készítsünk minél többféle finomságot spárgából: nagyon finom, gusztusosan mutat mindenben, pillanatok alatt elkészül, számos vitamin és ásványi anyag forrása. Én a zsenge, vékony zöld spárga mellett teszem le a voksom: ebből a napokban friss, tavaszi spárgalevest főztem, és szalonnacsíkba tekerve, ropogósra sütöttem. Hétfőn végre sikerült beszereznem egy klassz kis tésztás tényért, amit sürgősen fel kellett avatnom és miután még egy fél csokor spárga maradt a hűtőben, kézenfekvő volt, hogy csakis spárgás tészta érkezhet elsőként az új tányérkába.

Zöld spárgás, citromos tészta recept

Hozzávalók két személyre:

  • fél csomag friss, zsenge zöld spárga
  • 4 duci fokhagyma gerezd
  • 3 szál zöldhagyma
  • kevés fehérbor
  • fél citrom leve
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • vaj, olívaolaj
  • 20 dkg maccheroni (vagy masni, penne) tészta
  • egy nagy marék reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  1. A zöld spárgát megtisztítjuk: megmossuk és a vágott végén ott pattintjuk el, ahol hagyja magát (ez segít abban, hogy a fás rész használatát elkerülhessük), semmi mást nem kell róla levágni, meghámozni stb.
  2. Sós vízben megfőzzük a tésztát és amíg az megfő, annyi idő alatt pont elkészül a tésztaszósz is.
  3. Kevés vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk a karikákra vágott zöldhagymát, rádobjuk a fokhagyma szeleteket, majd az apró darabokra vágott spárgát.
  4. Pár percig dinszteljük (az a jó, ha roppanós marad a spárga), felöntjük kevés fehérborral, sóval, borssal fűszerezzük, hozzáfacsarjuk a fél citrom levét, tejszínnel ráforralunk, meghintjük egy marék parmezánnal és már készen is vagyunk: hozzádobjuk a kifőtt tésztát, összekeverjük és sajttal meghintve tálaljuk.

Zöld spárgás, citromos tészta képek

Ha tetszett a fenti Zöld spárgás, citromos tészta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fehér bor, fokhagyma, parmezán sajt, spárga, zöldhagyma. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, spárgaszezon, tészta, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Zöld spárgás, citromos tészta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató