2017. július 26., szerda

Mascarponés-túrós málnatorta sütés nélkül

Napok óta törtem a fejem, hogy a múlt pénteki kerti partira milyen sütit készítsek az akkori nagy kánikulában. A langyos brownie és a hideg vanília fagyi kombinációja nagyon vonzónak tűnt, azonban ezzel nem tudtam előre készülni és a sütőt is be kellett volna hozzá izzítani. Edit kolleginám remek ötletet adott a túrós málna tortával, így egy csapásra megoldódott a hét nagy kérdése. :) Hálás kis desszert ez, hiszen alig egy órás munkával varázsolhatunk egy csodás, design-os tortát mindenféle komoly cukrász előképzettség nélkül.


Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű tortához

  • 35-40 dkg kakaós töltött keksz
  • 15 dkg puha vaj
  • 50 dkg mascarpone
  • 50 dkg túró
  • 30 dkg görög joghurt
  • 1-2 citrom reszelt héja
  • 2 tasak vaníliacukor + ízlés szerint néhány ek. cukor/méz/eritrit/nyírfa cukor
  • 2-3 tasak expressz zselatin fix (3 db-ot használtam, de utólag úgy látom, 2 db is elég lett volna)
  • 60-70 dkg málna
  • 2 tasak piros torta zselé


1. A torta alapja
A kakaós kekszet egy késes aprítógéppel összeaprítjuk, a puha vajjal jól összedolgozzuk és a tortaforma aljába lapogatjuk, nyomkodjuk.

2. Tortakrém
A joghurtot összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mascarponét, túrót és zselatinfixet, jól átkeverjük, belereszeljük a citrom héját. Gazdagíthatjuk a krémet még pl. limoncello likőrrel, mazsolával. Rákenjük a torta kekszes alapjára.

3. Málna réteg
2 tasak piros tortazselét készítünk a tasak leírása alapján és a tortakrémet megszórjuk málnával, majd ráöntjük a tortazselét. Hűtőbe tesszük legalább néhány órára, majd tálaljuk és élvezzük az ízek mennyei kombinációját. :)

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció