2017. augusztus 5., szombat

Csirkesaláta Márti módra

A nyári melegben kiváló szolgálatot tud tenni egy jó csirkesaláta akár ebédként is. A legfinomabb ebben a salátában nagy valószínűséggel a már sokat emlegetett kapros mustárszósz, valahogy zseniális eredményt ad a kapor-mustár-méz párosítása. Emellett a fűszeres, sült csirkekockák találkozása a főtt édesburgonyával, gouda sajttal és finom, friss zöldségekkel sokat adtak ahhoz, hogy blogposzt születhessen ebből a finomságból. :)





Hozzávalók kb. 4 nagy adaghoz:
  • 50 dkg csirkemell filé + olívaolaj +fűszerek
  • 1 közepes édesburgonya
  • kb. 10 dkg gouda sajt
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 kis csokor hónapos retek
  • 1 kis csokor zöld hagyma
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 3-4 ek. majonéz
  • 1 púpos tk. kapros-mézes mustár szósz (Lidlben kapható)
  • só, bors
Elsőként pár ek. olívaolajon megsütjük a csirkemell kockákat, fűszerezzük ízlés szerinti zöldfűszerekkel és hagyjuk langyosra hűlni. Megfőzzük az édesburgonyát sós vízben. A sajtot, paprikát, retket, hagymát karikákra vagy kockákra vágjuk és elkészítjük az öntetet: a joghurtot a majonézzel és a mustárszósszal összekeverjük, megszórjuk sóval, borssal. Ha van friss snidlingünk, petrezselymünk, azzal is gazdagíthatjuk az ízeket. A kihűlt édesburgonyát összekockázzuk és a többi saláta alapanyaghoz adjuk, elkeverjük az öntettel és tálalás előtt 1-2 óráig hagyjuk összeérni az ízeket. 

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció