2017. november 8., szerda

Fordított almás-zabpelyhes pite

Ezt a remek, egészséges változatú tarte tatin alapreceptet a Meglepetés Mentes Konyha újságban találtam. Azért írom, hogy alaprecept, mert számos más finomsággal lehet variálni ezt a sütit. Az eredeti leírásban pl. ananászszeletekkel készült, de friss gyümölcsökön kívül különböző aszalt gyümölcsökkel, fagyasztóból elővett bogyós gyümölcsökkel, más magokkal is lehetne gazdagítani. Kiváló reggeli, tízórai vagy ebéd utáni desszert, ráadásul nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető és teljesen "bűnözésmentesen" fogyasztható. :)

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
  • 4 tojás
  • 7 dkg kókuszvirág cukor/eritrit/nyírfacukor (vagy mindez vegyesen)
  • 50 g puha vaj
  • 8 dkg zabpehely
  • 2 dkg zabkorba
  • 8 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 db alma
  • pár szem aszalt sárgabarack
  • egy marék dió
  • kb. 1 tk. őrölt fahéj
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • kevés szeletelt mandula


A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót a dió, mandula és alma kivételével. A tortaformát sütőpapírral béleljük, vajjal kikenjük, megszórjuk durvára vágott dióval, mandulával, az almaszeletekkel kidíszítjük, majd ráöntjük a tésztát.


Forró sütőben kb. 170-180 fokon sütjük tűpróbáig (kb. 20-30 percig). Amikor kész, megvárjuk, amíg kihűl, majd megfordítjuk, hogy a diós-almás rész legyen a teteje. Tálaláshoz használhatunk friss gyümölcsöt, lekvárt, vagy a csokikedvelők, akár csokiöntetet is. Jó étvágyat kívánok!



Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció