2017. november 2., csütörtök

Kapros-mustáros házi tészta lazaccal

Reggeli kávézás a lelket is melengető novemberi napfényben, hétköznap délelőtti őszi séta az erdőben, majd örömfőzés a csodás toszkán tészta gitárral pont úgy, ahogy azt elgondoltam... Apró örömök az őszi szabadság első napján. :)


Hozzávalók kb. 4 személyre:
  • 25 dkg lazacfilé
  • 1 marék friss kapor
  • 2 tk. magos dijoni mustár
  • 2,5 dl tejszín
  • kb. 1 dl fehér bor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj és vaj keveréke
  • 1 csokor zöldhagyma
  • só, bors
  • parmezán sajt

A kevés vaj és olívaolaj keverékén megsütjük a besózott lazac midkét oldalát, majd félretesszük és a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát, ráreszeljük a fokhagymát. Felöntjük fehér borral, picit felfőzzük, hozzáadjuk a kis darabokra szaggatott lazacot, mustárt, tejszínt. Felforraljuk és az utolsó pillanatban megszórjuk a friss kaporral. A "félkeményre" (al dente) főzött friss tésztát összeforgatjuk ezzel a mennyei szósszal, megszórjuk parmezánsajttal és citromszelettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok ehhez a fenséges lazacos fogáshoz!



Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció