Kapros, mustáros tészta lazaccal

A páratlan házi, friss tészta és a lazac találkozása

Kapros, mustáros tészta lazaccal recept

Reggeli kávézás a lelket is melengető novemberi napfényben, hétköznap délelőtti őszi séta az erdőben, majd örömfőzés a csodás toszkán tészta gitárral pont úgy, ahogy azt elgondoltam... Apró örömök az őszi szabadság első napján.

Kapros, lazacos tészta recept

Hozzávalók kb. 4 személyre:

  • 25 dkg lazacfilé
  • 1 marék friss kapor
  • 2 tk. magos dijoni mustár
  • 2,5 dl tejszín
  • kb. 1 dl fehér bor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj és vaj keveréke
  • 1 csokor zöldhagyma
  • só, bors
  • parmezán sajt

Elkészítés:

  1. A kevés vaj és olívaolaj keverékén megsütjük a besózott lazac midkét oldalát, majd félretesszük és a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát, ráreszeljük a fokhagymát.
  2. Felöntjük fehér borral, picit felfőzzük, hozzáadjuk a kis darabokra szaggatott lazacot, mustárt, tejszínt.
  3. Felforraljuk és az utolsó pillanatban megszórjuk a friss kaporral.
  4. A "félkeményre" (al dente) főzött friss tésztát összeforgatjuk ezzel a mennyei szósszal, megszórjuk parmezánsajttal és citromszelettel tálaljuk.

Kapros, mustáros tészta lazaccal képek

Ha tetszett a fenti Kapros, mustáros tészta lazaccal recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: lazac, mustár. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, halétel, tészta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kapros, mustáros tészta lazaccal recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató