Almás, kesudiós csirkeragu

Édes-sós ízkavalkád kesudióval bolondítva

Almás, kesudiós csirkeragu recept

A múltkori almás pite bevásárlásához kicsit túlszámoltam magam az almával, ezért azt találtam ki, hogy a megmaradt almából hétvégi ebéd készül majd egy kis csirkével együtt. Nagy kedvenceim az ehhez hasonló ízkavalkádok és gyümölcsös húsok, így bíztam benne, hogy az alma is jó társa lesz a csirkemellnek. Az i-re a pontot a selymesen finom kesudió tette fel.

Almás, kesudiós csirkeragu recept

Hozzávalók kb. 4 személyre:

  • kb. 50 dkg csirkemellfilé
  • 2-3 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy marék kesudió
  • só, bors
  • kevés kókuszzsír
  • 1 kis csokor petrezselyem

Almás, kesudiós csirke elkészítése:

  1. A kókuszzsíron megpirítjuk az aprított hagymát, a csirkecsíkokat, majd hozzádobjuk a szeletelt almát.
  2. Fedő alatt puhára pároljuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Tálalás előtt megszórjuk pirított kesudióval és friss petrezselyemmel. Az almától kellemesen édeskés lesz a ragu, ha szaftosabban, krémesebben szeretnénk elkészíteni, akkor főzőtejszínnel még gazdagíthatjuk.

Almás, kesudiós csirkeragu képek

Ha tetszett a fenti Almás, kesudiós csirkeragu recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló ragu recepteket is: Vadas marha kifligombóccal recept, Áfonyalekváros őzragu recept, Fehérboros, csirkés pite recept.

További receptötletek a hozzávalókból: alma, csirkemell, kesudió, petrezselyem. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyümölcsös, húsétel, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Almás, kesudiós csirkeragu recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató