2018. március 23., péntek

Almás-kesudiós csirkeragu

A múltkori almás pite bevásárlásához kicsit túlszámoltam magam az almával, ezért azt találtam ki, hogy a megmaradt almából hétvégi ebéd készül majd egy kis csirkével együtt. Nagy kedvenceim az ehhez hasonló ízkavalkádok és gyümölcsös húsok, így bíztam benne, hogy az alma is jó társa lesz a csirkemellnek. Az i-re a pontot a selymesen finom kesudió tette fel.


Hozzávalók kb. 4 személyre:
  • kb. 50 dkg csirkemellfilé
  • 2-3 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy marék kesudió
  • só, bors
  • kevés kókuszzsír
A kókuszzsíron megpirítjuk az aprított hagymát, a csirkecsíkokat, majd hozzádobjuk a szeletelt almát. Fedő alatt puhára pároljuk, ízlés szerint fűszerezzük. Tálalás előtt megszórjuk pirított kesudióval és friss petrezselyemmel. Az almától kellemesen édeskés lesz a ragu, ha szaftosabban, krémesebben szeretnénk elkészíteni, akkor főzőtejszínnel még gazdagíthatjuk. Jó étvágyat kívánok!


Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció