2018. március 30., péntek

Cheddar sajtos-túrós tönkölypogácsa

Ezek a remek borkorcsolyák azontúl, hogy függőséget okoznak, még egészségesebbek is a fehér lisztes verziónál. Az elkészítésük nagyon egyszerű, ugyanakkor érdemes időt szánni rá, mert a sok pihentetéstől lesznek csinosak a pogácsák. Frissen az igazi, de másnap is finomak és puhák maradnak még, feltéve, ha tényleg maradnak...




Hozzávalók 65 db pogácsához:
  • 42 dkg liszt (27 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 15 dkg finomliszt)
  • 12,5 dkg hideg vaj
  • 1 tojás
  • 15 dkg túró (vagy cottage cheese)
  • 10 dkg cheddar sajt reszelve + a pogi tetejére
  • 1 csapott ek. só
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 1 tasak porélesztő
  • 1 tojás a pogácsák megkenéséhez
Az élesztős, sós lisztet elmorzsoljuk a hideg vajdarabokkal, a közepén mélyedést alakítunk ki, ebbe ütjük a tojást, összedolgozzuk a liszttel, hozzáadjuk a túrót, reszelt sajtot, majd a joghurttal lazítjuk és jó alaposan összegyúrjuk. Hagyjuk meleg helyen kelni kb. 1-2 órán át. A duplájára megkelt tésztát kétfelé vesszük és kinyújtjuk kisujjnyi vastagra. Kisebb pogácsaszaggatóval (vagy feles pohárral) kiszaggatjuk, majd a kimaradt részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, amíg el nem fogy a tészta. A pogácsákat tepsire tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt cheddar sajttal és még hagyjuk a tepsin kelni legalább fél órát. Forró, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig.



Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció