2018. március 19., hétfő

Hamis babka fonatok reggelire

Ha van egy kis időnk hétvégén és igazán megédesítenénk a reggeli ébredést, akkor ezzel a rapid, hamis babka recepttel biztosan bezsebeljük a bókokat. Igazi kényeztetés frissen sült péksüteménnyel üdvözölni a napot és ráérősen reggelizni. Most a négy napos hosszú hétvége alatt bőven volt idő ilyenekre és olyan jól esett. :) A babka egyébként régóta szerepel a recept várólistámon, hiszen hihetetlenül csokoládés és szépséges kalácsról van szó, azonban az eredeti verziója még egy picit várat magára, talán már csak húsvétig. :)


Hozzávalók 3 fonathoz:
  • 1 csomag leveles tészta (az Aldis, hűtött, felcsavart verziót használtam)
  • 3-4 dkg puha vaj
  • 1 tábla étcsokoládé
  • pici fahéj
  • ízlés szerint cukor
Elsőként összeállítjuk a krémet: a csokit összeolvasztjuk a vajjal, szükség szerint édesítjük cukorral, majd megszórjuk őrölt fahéjjal ( 1 kk.). A leveles tésztát jó vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a kihűlt krémmel, majd szorosan feltekerjük. Az így megkapott tekercset kettő vagy háromfelé vágjuk (attól függően milyen hosszú lett a tekercsünk), majd hosszában kettévágjuk. A két felet kettesfonásban összesodorjuk és egy kör alakú, virágféleséget formázunk belőle, próbáljuk jól összecsípni a két végét. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Voilá, kész is a meleg péksütemény reggelire. :)


Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció