Ha van egy kis időnk hétvégén és igazán megédesítenénk a reggeli ébredést, akkor ezzel a rapid, hamis babka recepttel biztosan bezsebeljük a bókokat. Igazi kényeztetés frissen sült péksüteménnyel üdvözölni a napot és ráérősen reggelizni. Most a négy napos hosszú hétvége alatt bőven volt idő ilyenekre és olyan jól esett. :) A babka egyébként régóta szerepel a recept várólistámon, hiszen hihetetlenül csokoládés és szépséges kalácsról van szó, azonban az eredeti verziója még egy picit várat magára, talán már csak húsvétig.
Hamis babka recept
Hozzávalók 3 fonathoz:
- 1 csomag leveles tészta (az Aldis, hűtött, felcsavart verziót használtam)
- 3-4 dkg puha vaj
- 1 tábla étcsokoládé
- pici fahéj
- ízlés szerint cukor
Hamis babka készítése:
- Elsőként összeállítjuk a krémet: a csokit összeolvasztjuk a vajjal, szükség szerint édesítjük cukorral, majd megszórjuk őrölt fahéjjal ( 1 kk.).
- A leveles tésztát jó vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a kihűlt krémmel, majd szorosan feltekerjük.
- Az így megkapott tekercset kettő vagy háromfelé vágjuk (attól függően milyen hosszú lett a tekercsünk), majd hosszában kettévágjuk.
- A két felet kettesfonásban összesodorjuk és egy kör alakú, virágféleséget formázunk belőle, próbáljuk jól összecsípni a két végét.
- 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Voilá, kész is a meleg péksütemény reggelire.