Hamis babka fonatok

Így édesítsd meg a reggeli ébredést

Hamis babka recept

Ha van egy kis időnk hétvégén és igazán megédesítenénk a reggeli ébredést, akkor ezzel a rapid, hamis babka recepttel biztosan bezsebeljük a bókokat. Igazi kényeztetés frissen sült péksüteménnyel üdvözölni a napot és ráérősen reggelizni. Most a négy napos hosszú hétvége alatt bőven volt idő ilyenekre és olyan jól esett. :) A babka egyébként régóta szerepel a recept várólistámon, hiszen hihetetlenül csokoládés és szépséges kalácsról van szó, azonban az eredeti verziója még egy picit várat magára, talán már csak húsvétig.

Hamis babka recept

Hozzávalók 3 fonathoz:

  • 1 csomag leveles tészta (az Aldis, hűtött, felcsavart verziót használtam)
  • 3-4 dkg puha vaj
  • 1 tábla étcsokoládé
  • pici fahéj
  • ízlés szerint cukor

Hamis babka készítése:

  1. Elsőként összeállítjuk a krémet: a csokit összeolvasztjuk a vajjal, szükség szerint édesítjük cukorral, majd megszórjuk őrölt fahéjjal ( 1 kk.).
  2. A leveles tésztát jó vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a kihűlt krémmel, majd szorosan feltekerjük.
  3. Az így megkapott tekercset kettő vagy háromfelé vágjuk (attól függően milyen hosszú lett a tekercsünk), majd hosszában kettévágjuk.
  4. A két felet kettesfonásban összesodorjuk és egy kör alakú, virágféleséget formázunk belőle, próbáljuk jól összecsípni a két végét.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Voilá, kész is a meleg péksütemény reggelire. 

Hamis babka fonatok képek

Ha tetszett a fenti Hamis babka recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló péksütemény recepteket is: Teljes kiőrlésű, kókuszos csiga recept, Nutellás babka muffin recept, Hópihe kalács recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, leveles tészta. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gyorsan elkészíthető, péksütemény, reggeli.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Hamis babka recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató