Tokaji aszús kacsamájkrém

Mennyei házi májas tokaji aszúval feturbózva

Tokaji aszús kacsamájkrém recept

Régóta motoszkál bennem, hogy készíthetnék egy kis házi májkrémet, mert nincs is annál finomabb, amikor a szívünket, lelkünket belefőzzük egy ételbe és még csak találgatni sem kell milyen egyéb adalékanyagok találhatók benne. A tokaji aszús májkrém ötlete régóta foglalkoztatott és most dühös is vagyok magamra, amiért eddig vártam egy ilyen finomság kipróbálásával, hiszen nettó 20 perc alatt készen volt előkészítéssel együtt és nem győztem közben kóstolgatni, annyira ízlett. Húsvét közeledtével méltó feltéte lesz ez a házi kalácsnak és természetesen a lilahagyma lekvárról sem feledkezünk el.

Tokaji aszús kacsamájkrém recept

Hozzávalók (néhány kisebb befőttesüveghez):

  • 1 kg pecsenye kacsamáj
  • 30 dkg kacsazsír
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd méretes fokhagyma
  • kb. 2 dl tokaji aszú
  • kakukkfű, őrölt babérlevél
  • só, bors

Tokaji kacsamájas készítése:

  1. A forró zsírban megdinszteljük az aprított vöröshagymát, megsütjük rajta az alaposan megmosott, előkészített és felszeletelt májat, hozzáreszeljük a fokhagymát, fűszerezzük kakukkfűvel és babérlevéllel ízlés szerint, majd felöntjük a borral.
  2. Megvárjuk, amíg rottyan egyet és picit elforr a leve és, ha megsült a máj, már készen is vagyunk.
  3. Ezután botmixerrel összepürésítjük és helyes kis üvegcsékbe töltjük, és lehűtjük.
  4. A tálaláshoz kalácsot vagy brióst és az elmaradhatatlan lilahagyma lekvárt ajánlom, ez egy igazán nyerő kombináció. Hűtőben tárolva legalább egy hétig eláll.

Tokaji aszús kacsamájkrém képek

Ha tetszett a fenti Tokaji aszús kacsamájkrém recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krém recepteket is: Petrezselymes tavaszi tojáskrém recept, Sült paprika krém recept, Rozmaringos szőlő csatni recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fehér bor, kacsamáj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gluténmentes, gyorsan elkészíthető, hidegtál, karácsonyi, krém, laktózmentes, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Tokaji aszús kacsamájkrém recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató