2018. június 24., vasárnap

Almás-kókuszos pite zablisztből

Az új sütőm tesztelése remek lehetőséget teremt arra, hogy újabbnál újabb sütiket próbáljak ki. Izgultam, hogy mennyire fog sütni és mit kezd majd a tészta textúrájával, mivel a korábbi sütőm valószínűleg nagyon el lehetett kalibrálva, a 180 fok legalább 220 foknak felelt meg. A jelenlegi úgy tűnik, pont olyan hőfokon süt, amit kijelez, és a sütik is nagyon szépen megsülnek benne. Apró örömök az életben. :) A mai tesztalanyom ananászos-kókuszos pitének indult a karácsonyi Lidl szakácskönyv joghurtos pite receptjéből inspirálódva, csak nagy bánatomra az érlelt ananász tartogatott a belsejében egy kellemetlen meglepetést és az egész a kukában landolt, így csak 2 kéznél lévő almára tudtam támaszkodni. A végeredmény így is nagyon finom és kalóriakímélő lett, szuper kombinációnak bizonyult az alma-kókusz páros vaníliával.


Hozzávalók egy kisebb (27 cm átmérőjű) kör alakú pitéhez:
  • 1 tojás
  • 80-100 g agave szirup (vagy bármilyen más édesítő)
  • 1 kis pohár natúr joghurt (160-175 g)
  • fél pohár olaj
  • fél cs. sütőpor,
  • 1 pohár zabliszt
  • 1 pohár kókuszreszelék
  • 1 csipet só
  • 1 db vanília rúd magjai
  • 2 db alma (vagy más gyümölcs)
  • zabpehely a "díszítéshez" :)
Kevert tészta révén nagyon gyorsan elkészül, így bármelyik ráérős hétvégi délelőtt friss reggeli vagy kávé melletti desszert lehet belőle. A szirupot turmixgéppel felverjük a tojással, hozzáadjuk a joghurtot, olajat, majd a lisztet a sütőporral, csipet sóval, a végén pedig a kikapart vanília magokkal, kókusszal is jól átdolgozzuk.


 Sütőpapírral bélelt vagy vajjal/liszttel kikent formába öntjük, a tetejét almaszeletekkel kidíszítjük, megszórjuk zabpehellyel és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percet, sikeres tűpróbáig.


Receptajánló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció