Torta caprese, csokoládés mandulatorta

Nagyon csokoládés, mennyei mandulatorta liszt nélkül

Torta caprese, más néven csokoládés mandulatorta recept

A következő utazásunkhoz gyűjtögettem a kirándulási és gasztro tippeket, amikor szembejött velem az olaszországi Capri szigetéről származó nagyon csokoládés, mennyei mandulatorta mint kötelezően kóstolandó finomság. Nem vártam meg, amíg elutazunk, ezért Vrábel Kriszta könyvét felcsapva máris nekiláttam az édesség megsütéséhez. Állagra leginkább a brownie-hoz hasonlítható, bár ezt nem árulom el az olaszoknak, biztosan rossz néven vennék az összehasonlítást. Pofonegyszerűen elkészül, nem tartalmaz lisztet és nagyon csokoládés, úgyhogy minden konyhatündérnek szeretettel ajánlom.

Torta caprese (csokoládés mandulatorta) recept

Hozzávalók egy kisebb tortához:

  • 25 dkg étcsokoládé,
  • 10 dkg vaj,
  • 20 dkg őrölt mandula,
  • 4 tojás szétválasztva,
  • 10 dkg cukor,
  • csipet só,
  • 1-2 ek. amaretto likőr (elhagyható),
  • díszítéshez porcukor.

Elkészítése mesésen egyszerű:

  1. Olvasszuk össze a csokit a vajjal vízgőz fölött vagy lassan, összemelegítve (tegyük félre hűlni picit).
  2. A tojás sárgáját keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a mandulát, csipet sót és az étcsokis krémet, dolgozzuk össze, majd a legvégén a felvert tojásfehérjével is óvatosan keverjük össze.
  3. Öntsük egy kisebb (pl. 26 cm-es) tortaformába és 170 fokra előmelegített sütőben süssük (légkeveréssel) kb. 45-50 percig.
  4. Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral.

Torta caprese, csokoládés mandulatorta képek

Ha tetszett a fenti Torta caprese, csokoládés mandulatorta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló csokitorta recepteket is: Meggyes étcsokoládé mousse torta recept, Sós mogyorós, karamellás étcsokoládé torta recept, Étcsokoládés narancskrém torta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, kakaópor, mandula. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, gluténmentes, könnyen elkészíthető, olasz, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

3 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Torta caprese, más néven csokoládés mandulatorta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató