2018. november 18., vasárnap

Szakácskönyv beszerzésre fel, elérhető az új Lidl receptgyűjtemény

Az év végi ünnepekhez közeledve ismét érkezik az új Lidl Konyha szakácskönyv, melyben Magyarország egyik (ha nem A) legprofibb séfje, Széll Tamás 5 közismert személyiséggel főz együtt egy-egy tematikus receptsor mentén.  A Lidl ebben az évben is megtisztelt azzal, hogy az elsők között tarthattam a kezemben az új, immár 4. könyvet és ezt nem máshol, mint Széll Tamás Michelin Bib Gourmand (ár-érték szempontból kiváló) minősítéssel rendelkező éttermében, a Hold utcai piac Stand25 bisztrójában. Ennél nagyobb gasztronómiai kényeztetést, hogy egy vadiúj szakácskönyvvel a kezemben Tamás és csapata készítik a vacsorámat, amihez Herczeg Ágnes finomabbnál finomabb borokat kínál, nem is kívánhatok magamnak.


A már hagyománnyá vált, adventi készülődést támogató szakácskönyv idén még nagyobb, összesen 400 000 példányszámban érhető majd el Lidl vásárlások során megszerzett matricák beváltásával. A különleges receptgyűjtemény közel 80 receptet tartalmaz 5 különböző fejezettel.


Szabó Győző a húsok világába vezet bennünket, és Tamással együtt számos fortélyt osztanak meg az olvasókkal a hús sütés rejtelmeiről. Viszkok Fruzsi a tejtermékből készült finomságokkal inspirálta a Lidl séfjét, míg Király Viktor a desszert szekcióért felelt. Winkler Róbert a legszínesebb konyhai alapanyagok választékát, a zöldségeket és gyümölcsöket képviselte, megtudhatjuk például, hogy mi a titkos összetevő a ropogósra sült édesburgonya hasábokhoz. A kedvenc témámat, amit még a tavalyi könyv megjelenésekor kívántam az idei évre, Szandival együtt váltotta valóra Tamás, az ünnepi fogások most egy külön fejezetet alkotnak. Ráadásul azt is megérezték, hogy a gesztenye krémlevessel kacérkodom, mert egy ínycsiklandó receptúrát írtak hozzá, napokon belül le is tesztelem.





Minden eddigi szakácskönyvet szerettem, de az idei még olvasóbarátabb lett és az eddiginél még áttekinthetőbb, még több plusz infót ad egy-egy recepthez: kapunk konyhai fortélyt, technológiai tippet, egészségmegőrzési praktikát, valamint a fogáshoz illő borajánlót. Egyből látjuk a recept mellett, hány személyre szólnak az adatok, hány percig tart az elkészítés, sőt azt is, hány kalóriával gazdagítjuk a pocakunkat. Azt szeretem ezekben a receptekben, hogy mind bármelyikünk konyhájában megvalósítható és az alapanyagok könnyen beszerezhetők, nem kell hozzá különleges delikátesz bolt után kutatni, a nyelvezetük pedig annyira érthető, hogy biztonsággal belevághatnak a kezdő konyhatündérek is.


A megjelenése ugyanolyan gyönyörűen fotózott, ízléses, egységes, mint az eddigi könyvek, egy élmény belelapozni is, az új könyv illatáról nem is beszélve. Egy szó mint száz, nem hiányozhat a háziasszonyok, konyhatündérek és kezdő szakácsok polcairól sem, így a heti bevásárlást érdemes a Lidl-ben lebonyolítani. Ha magunknak nem is, egy barátnak, családtagnak biztosan mosolyt csalunk az arcára egy ilyen csodás ajándékkal.


Amellett sem tudok szó nélkül elmenni, hogy mennyire finomat vacsorázhattam Széll Tamás és Szulló Szabina bisztrójában, a Hold utcai Stand 25-ben.


A menüsor már a legelején belopta magát a szívembe, hiszen hagymalekváros kacsamáj pástétommal, az egyik nagy kedvencemmel indult. Az előétel szerepét egy nagyon tökös, sütőtökös-homoktövises saláta töltötte be friss kecskesajttal, tökmaggal és tökolajjal. Isteni volt még nekem is, pedig nem a sütőtök a kedvenc főzési alapanyagom. A halászlére nagyon kíváncsi voltam, mert otthon sok halászlevet eszem Apa kifogott halai révén, így elég kritikus tudok lenni. Tamás sudárponty halászléje nagyon ízlett, a belefőzött derelyéről nem is beszélve. A főétel konfitált libacombból, lassan sült, elképesztően finom káposztából, némi dióforgácsból és almából állt. Az i-re a pontot a tökéletes túrógombóc varázsolta gyömbéres birsalma szósszal és vaníliás tejföllel, erre már szavaim sem maradtak…


Erősen ajánlott egy finom ebéd vagy vacsora elfogyasztása a Stand 25-ben, garantáltan hatalmas gasztroélményt ad. Íme a pontos menüsor.


Kacsamáj pástétom hagyma jam-mel


Homoktövis-sütőtök saláta friss kecskesajt, tökmag, tökmagolaj


Balatoni sudárponty halászlé, füstölt ponttyal és haltejjel töltött derelye



Konfitált libacomb, lassan sült káposzta, dió, alma


A tökéletes túrógombóc, gyömbéres birsalma és vaníliás tejföl



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció