2019. november 25., hétfő

Szupergyors serpenyős minipadlizsán koktélparadicsommal és parmezán forgáccsal

Szeretek főzni és a konyhában tevékenykedni a nap végén, igazi stresszlevezető és léleksimogató terápiaként hat rám. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy nem szeretem a tötymörgést, így ha valami nagyon finommal tudok villámsebességgel előrukkolni, az ám a nagy boldogság. Így történt ez a mai minipadlizsánokkal is. A Lidlben sikerült valamelyik nap rájuk találnom, aztán végül a serpenyőmben végezték paradicsom, fokhagyma, édesburgonya, bazsalikom és parmezán társaságában. Elképesztően ízgazdag egytálétel kerekedett belőle.




Hozzávalók kb. két személyre:
  • 5-6 db vékony minipadlizsán,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1-2 db édesburgonya,
  • 10 db koktélparadicsom,
  • vaj és olívaolaj keveréke,
  • só,
  • friss bazsalikom levelek,
  • parmezán sajt forgács tálaláshoz.
A villámgyors serpenyős minipadlizsán pillanatok alatt elkészül:
  1. Vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk a padlizsán karikákat (előzőleg megmostam, felvágtam, sóval beszórtam, picit állni hagytam és utána lemostam róla a sós levet, amit engedett magából) és az édesburgonya szeleteket.
  2. Ha már megpuhultak a zöldségek, picit felgyorsítjuk az eseményeket: hozzádobjuk az aprított fokhagymát, a finom illata után pedig a gerezdekre vágott koktélparadicsomot, néhányat forgatunk rajta.
  3. Végezetül pedig tépkedett bazsalikom levelekkel és parmezán sajt forgácsokkal tálaljuk, ízesítjük. (Na jó, én ezt is megbolondítottam még egy kis chilis olívaolajjal. :) 

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció