Serpenyős minipadlizsán ragu

Könnyed, meleg vacsora a rohanós hétköznapokra

Szupergyors serpenyős minipadlizsán recept

Szeretek főzni és a konyhában tevékenykedni a nap végén, igazi stresszlevezető és léleksimogató terápiaként hat rám. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy nem szeretem a tötymörgést, így ha valami nagyon finommal tudok villámsebességgel előrukkolni, az ám a nagy boldogság. Így történt ez a mai minipadlizsánokkal is. A Lidlben sikerült valamelyik nap rájuk találnom, aztán végül a serpenyőmben végezték paradicsom, fokhagyma, édesburgonya, bazsalikom és parmezán társaságában. Elképesztően ízgazdag egytálétel kerekedett belőle.

Szupergyors serpenyős minipadlizsán ragu recept

Hozzávalók kb. két személyre:

  • 5-6 db vékony minipadlizsán,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1-2 db édesburgonya,
  • 10 db koktélparadicsom,
  • vaj és olívaolaj keveréke,
  • só,
  • friss bazsalikom levelek,
  • parmezán sajt forgács tálaláshoz

A villámgyors serpenyős minipadlizsán pillanatok alatt elkészül:

  1. Vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk a padlizsán karikákat (előzőleg megmostam, felvágtam, sóval beszórtam, picit állni hagytam és utána lemostam róla a sós levet, amit engedett magából) és az édesburgonya szeleteket.
  2. Ha már megpuhultak a zöldségek, picit felgyorsítjuk az eseményeket: hozzádobjuk az aprított fokhagymát, a finom illata után pedig a gerezdekre vágott koktélparadicsomot, néhányat forgatunk rajta.
  3. Végezetül pedig tépkedett bazsalikom levelekkel és parmezán sajt forgácsokkal tálaljuk, ízesítjük. (Na jó, én ezt is megbolondítottam még egy kis chilis olívaolajjal. :)

Serpenyős minipadlizsán ragu képek

Ha tetszett a fenti Szupergyors serpenyős minipadlizsán recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló zöldségragu recepteket is: Mediterrán vöröslencse ragu recept.

További receptötletek a hozzávalókból: édesburgonya, koktélparadicsom, padlizsán. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: egytálétel, főétel, gyorsan elkészíthető, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Szupergyors serpenyős minipadlizsán recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató