2019. november 4., hétfő

Tonhalas caprese szendvics, ahogy Cetaraban készítik

A tavalyi nyaraláskor a nápolyi pizza élmények mellett az Amalfi parton szereztünk újabb olasz gasztroemlékeket. Sosem felejtem el azt a fantasztikus, ciabattába csomagolt tonhalas, paradicsomos, bazsalikomos szendvicset, amit egy piciny, de annál varázslatosabb, tonhal halászatáról híres halászfaluban, Cetaraban ettünk. Ha ilyet készítek, mindig megelevenedik bennem az a finom, tenger illatú levegő, és a bájos olasz utca magával ragadó hangulata még ebben a zord, esős időben is.


Hozzávalók 2 méretes szendvicshez:
  • 1 nagy ciabatta vagy valamilyen finom, friss bagett
  • 1 üveg cetarai tonhal vagy 2 kis konzerv jó minőségű tonhal
  • 1 csokor friss bazsalikom levél
  • kb. 20 dkg mozzarella sajt
  • néhány darab friss koktélparadicsom
  • olívaolaj (ehhez jól illik egy fűszeres, akár chilis olívaolaj)
Az elkészítése semmilyen fortélyt nem tartogat magában: pici olívaolajat locsolunk a félbevágott bagettbe vagy ciabattába, ráhalmozzuk gazdagon a tonhalat, sajtot, felkarikázott friss paradicsomot. Fűszerezzük friss bazsalikomlevelekkel és már tálalhatjuk is az olasz szendvicsek hercegnőjét. :)



Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció