2019. december 17., kedd

Vaníliás körte krémleves karamellizált mandula szeletekkel

Nemrég készítettem egy körtés-túrós pitét és azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha körtéből főznék krémlevest a vasárnapi kacsasültes ebéd meleg előételeként... Pont jól passzolna a gasztrobarátainknak összeállított menüsorba. :) Nincs új a Nap alatt, így szerencsére 1-2 perces kutatómunkával sikerült egy olyan receptet találnom a Sóbors.hu oldalán, ami egy az egyben szuper eredményt hozott. Szerintem mennyeien finom és fűszeres lett, olyan igazi kis, karácsony előtti, szívmelengető krémleves.



Hozzávalók 6 személyre:
  • 7 db körte
  • 2-3 ek. cukor
  • víz
  • 3 cs. vaníliacukor
  • 6-7 db egész szegfűszeg
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 ek. vanília puding por
  • 2 dl habtejszín
  • 1 marék szeletelt mandula
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. citrom leve

Az elkészítése pofonegyszerű és gyors:
  1. 3 evőkanál cukrot karamellizálunk (hagyjuk, amíg közepes lángon elolvad és karamellé válik) és megforgatjuk benne a felaprított, meghámozott körte darabokat. 
  2. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, fűszerezzük vaníliacukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal és kb. 20 percig főzzük lefedve, amíg megpuhul a körte.
  3. Amikor puha a körte, lepürésítjük botmixerrel és behabarjuk  a pudingport és tejszín keverékével (keverjük csomómentesre a pudingport a tejszínnel és óvatosan, folyamatosan kevergetve csurgassuk a leveshez). Egyet rottyan és már kész is. :)
  4. Tálalásnál megszórjuk fahéjjal és 1-2 evőkanálnyi cukron pirított, szeletelt mandulával.

Receptajánló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szponzoráció