Medvehagymás, tejszínes masnitészta

Szuper színes tészta nettó 15 perc alatt

Medvehagymás, tejszínes masnitészta recept

Nincs is fantasztikusabb annál, mint a hideg tél után szembesülni a friss, illatos, kerti zöldségekkel és a szánkban érezni a nagybetűs tavaszt. Ezt az életérzést adta nekem ez a nagyon könnyed, szuper színes, medvehagymás masni tészta. A tészta mellett csak 4 alapanyag felhasználásával egy végtelenül szeretnivaló, tavaszi ebédet főzhetünk gyakorlatilag pillanatok leforgása alatt.

Medvehagymás, tejszínes masnitészta recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • kb. 20 dkg parmezán sajt
  • só ízlés szerint 
  • pici olívaolaj
  • 25 dkg masnitészta
  • chilis-fokhagymás olívaolaj tálaláshoz

Medvehagymás, tejszínes tészta elkészítése:

  1. Megfőzzük a tésztát sós vízben és amíg megfő a tészta, előkészítjük a szószt.
  2. Pár csepp olívaolajon 1-2 perc alatt körbepirítjuk gerezdekre vágott paradicsomdarabokat, rádobjuk a szeletelt medvehagymát, felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a reszelt sajt felét, megkeverjük, egyet rottyan a tejszín és máris jöhet hozzá a tészta, ha már al dente (majdnem megfőtt, de még rugalmas állagú).
  3. Összedolgozzuk és azonnal tálaljuk egy kis plusz sajttal, medvehagymával és olívaolajjal megcsurgatva.

Medvehagymás, tejszínes masnitészta képek

Ha tetszett a fenti Medvehagymás, tejszínes masnitészta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: koktélparadicsom, masni tészta, medvehagyma, parmezán sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, medvehagymaszezon, tészta, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Medvehagymás, tejszínes masnitészta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató