Nincs is fantasztikusabb annál, mint a hideg tél után szembesülni a friss, illatos, kerti zöldségekkel és a szánkban érezni a nagybetűs tavaszt. Ezt az életérzést adta nekem ez a nagyon könnyed, szuper színes, medvehagymás masni tészta. A tészta mellett csak 4 alapanyag felhasználásával egy végtelenül szeretnivaló, tavaszi ebédet főzhetünk gyakorlatilag pillanatok leforgása alatt.
Medvehagymás, tejszínes masnitészta recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csokor medvehagyma
- 2 marék koktélparadicsom
- 2 dl főzőtejszín
- kb. 20 dkg parmezán sajt
- só ízlés szerint
- pici olívaolaj
- 25 dkg masnitészta
- chilis-fokhagymás olívaolaj tálaláshoz
Medvehagymás, tejszínes tészta elkészítése:
- Megfőzzük a tésztát sós vízben és amíg megfő a tészta, előkészítjük a szószt.
- Pár csepp olívaolajon 1-2 perc alatt körbepirítjuk gerezdekre vágott paradicsomdarabokat, rádobjuk a szeletelt medvehagymát, felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a reszelt sajt felét, megkeverjük, egyet rottyan a tejszín és máris jöhet hozzá a tészta, ha már al dente (majdnem megfőtt, de még rugalmas állagú).
- Összedolgozzuk és azonnal tálaljuk egy kis plusz sajttal, medvehagymával és olívaolajjal megcsurgatva.