Reggeli quiche muffin bacon köntösben

Egy finom, csinos reggeli mosolygósan indítja a napot

Reggeli quiche muffin recept

Pár hete quiche-t sütöttem, a napokban pedig láttam egy muffin formában készült tojásos csodát és arra gondoltam, hogy összehangolom ezt két gasztrotippet. Így történt, hogy omlós pite tészta helyett bacont használtam muffin formában, és abba öntöttem a quiche alapját is képező tojásos-tejszínes keveréket, gazdagon megpakolva parmezán sajttal. Azt nem mondom, hogy bármelyik rohanós hétköznap reggel ez belefér, de egy hétvégi, lustálkodós napon igazán csempészhetünk egy kis kényeztetést az életünkbe. Ez a csinos muffin-reggeli egyszerűen jól indítja a napot.

Reggeli quiche muffin recept

Hozzávalók 2 személyre (4 muffinhoz):

  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
  • kb. 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
  • 5 szelet bacon
  • pici olívaolaj

Quiche muffin elkészítése:

  1. Egy ecset segítségével kikenjük a muffin formákat, kibéleljük körben 1-1 szelet baconnel és egy pici darab bacont az aljára is teszünk.
  2. Felverünk 1 tojást, összekeverjük a tejszínnel, reszelt sajttal és bármilyen egyéb hozzávalóval, pl. színes paprika darabokkal, majd beleöntjük a bacon lukakba, a tetejére sajtot szórunk.
  3. 200 fokon sütjük kb. 20 percig.
  4. Az a biztos, ha sasoljuk a sütőt és amikor szépen feljött a tojásos krém és megpirult a teteje, akkor készen vagyunk. Azon melegében tálaljuk friss zöldségekkel, salátával, kenyérfélével.

Reggeli quiche muffin bacon köntösben képek

Ha tetszett a fenti Reggeli quiche muffin recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló reggeli recepteket is: Kalácsos rántotta muffin recept, Spárgás frittata recept, Banános, mogyorós morzsasüti recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bacon, kaliforniai paprika, parmezán sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, könnyen elkészíthető, reggeli.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Reggeli quiche muffin recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató