A csokis, kókuszos keksz csalafinta süti ám: nem is gondolnánk, hogy milyen hatalmasra megnő a sütés alatt és milyen gyorsan elkészül. Ideális vendégváró süti, mert kevés idő és energia ráfordítással kaphatunk egy rumos, kókuszos, mennyeien csokoládés édesség. Dolce vita pillanatok alatt.
Csokis, kókuszos keksz recept
Hozzávalók:
- 1 tojás,
- 15 dkg cukor,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 15 dkg puha vaj,
- 30 dkg liszt,
- fél csomag sütőpor,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 1 tábla tejcsoki, vagy étcsoki (sőt a fehér csoki sem lehet rossz),
- 5 evőkanál kókuszreszelék,
- 1-2 ek. rumaroma.
Elkészítés:
- A sütigyártás elején a sütőt beizzítjuk, hogy forrón fogadja a süti tésztáját. A tojást, cukrot, vajat alaposan elkeverjük turmixgéppel, hogy jó habos legyen. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, csokit, kókusz, rumaromát.
- Szükség szerint egy pici tejjel lazíthatunk a tészta szerkezetén, de fontos tudni, hogy egy egészen sűrű masszát kell kapnunk.
- Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire halmozunk egészen pici méretű kupacokat: kb. fél evőkanálnyi tésztát, amit egy kicsit ellapítunk. Ügyeljünk arra, hogy ne tegyük túl szorosan egymás mellé őket, mert akkor nagyon hamar közel kerülnek egymáshoz és akár összeragadhatnak.
- 180-200 fokon sütjük az előmelegített sütőben és kb. 10-12 perc alatt el is készülnek a sütik: folyamatosan sasoljátok a sütő ablakát, nehogy véletlenül megégjen a kekszek alja!