Pizzacsiga sörkorcsolyának

Megunhatatlan, függőséget okozó sós nasi

Pizzacsiga recept

Egyik régi nagy kedvenc házi, sós nasim, ami általában mindig sikert arat a vendégvárások során. Olyan nem nagyon volt még, hogy maradt a kosárban, mert pillanatok alatt felfalható, hiszen függőséget okoz. Olaszos ízvilág a végtelenségig variálható töltelékkel, ezért nagyon hálás alaprecept. 

Pizzacsiga recept

A pizzacsiga hozzávalói (nagy adag):

  • 80 dkg liszt,
  • 3/4 kocka élesztő,
  • 5 ek. olívaolaj,
  • 5 dl víz,
  • 2 tk. cukor, 
  • pici só,
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só, bazsalikom,
  • reszelt sajt (lehet füstölt is).

Pizzacsiga készítés lépésről-lépésre:

  1. Az élesztőt a cukros langyos vízben hagyjuk felfutni, majd utána a liszttel, olajjal és pici sóval alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk. Ha netán ragacsos lenne a tészta, akkor még adjunk hozzá annyi lisztet, amitől szépen összeáll az egész.
  2. 1-2 órát pihentessük, kelesszük a tésztát.
  3. Osszuk szét három részre és nyújtsuk ki vékony, hosszúkás (téglalapszerűre) formára, kenjük meg vékonyan a pizzaszósszal (ehhez pár csepp olívaolajon megfuttatjuk néhány pillanat alatt a fokhagymát, beleöntjük a paradicsomot és közepes hőfokon, fedő nélkül sűrűre főzzük, majd fűszerezzük sóval és jó sok bazsalikommal) és szórjuk meg reszelt sajttal. Ha szeretnénk itt még tunningolhatjuk a tölteléket sonkával, kolbásszal, zöldségekkel stb.
  4. Tekerjük fel a tésztát, majd egy éles kés segítségével vágjuk fel őket pici csigákra. A tekerésnél felül fejeződjön be a művelet, mert így könnyebb vágni a szeleteket, nem csúszik ki a töltelék. Olykor-olykor érdemes elmosni a kést, hogy jobban sikeredjenek a pizzacsigák.
  5. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük meg magas hőfokozaton (180-200 fokon) a csigákat. Kb. 15 perc alatt el is készülnek, azért a tűpróbával ellenőrizzük az állagukat.

Pizzacsiga sörkorcsolyának képek

Ha tetszett a fenti Pizzacsiga recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sós nasi recepteket is: Sonkakrémes kifli recept, Medvehagymás, túrós pogácsa recept, Sütőtökös, sajtos pogácsa recept.

További receptötletek a hozzávalókból: finomliszt, fokhagyma, friss élesztő, füstölt sajt, hámozott paradicsom. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: borkorcsolya, előétel, olasz, péksütemény, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Pizzacsiga recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató