Duplacsokis sajttorta

Sütésmentes, őrülten csokis sajttorta recept

Duplacsokis sajttorta recept

Ahány ház, annyi szokás, akarom mondani annyi sajttorta. Az elmúlt két hét alatt legalább 50 sajttorta receptet olvastam el: minden nemzetnek van egy saját sajttortája és határozott elképzelése arról, hogy egyébként ők készítik az eredeti sajttortát... Valahogy mindenki a magáénak érzi ezt az édességet: a görögök, az olaszok, az amerikaiak és az angolok egyaránt. Van, aki tojással és joghurttal süti a sütőben, van, aki túróval készíti sütés nélkül és különböző gyümölcsös önteteket főz hozzá. Akadnak, akik keményítővel, vagy zselatinnal küzdenek a biztos tartásért. Most egy sütés nélküli verziót hoztam, dupla csokis réteggel.

Duplacsokis sajttorta recept

Hozzávalók:

  • 1 csomag Győri Édes zabfalatok keksz (persze másfajta keksszel is lehet helyettesíteni)
  • 15 dkg vaj (olvasztva)
  • 60 dkg tejszínes krémsajt (lehet mascarpone, Philadelphia, vagy Lidl-es Linessa)
  • 4 cs. vaníliacukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 5 ek. porcukor,
  • 5 dl habtejszín,
  • 2 zacskó habxifáló,
  • 15 dkg fehércsoki,
  • 15 dkg étcsoki,
  • pici olaj a csoki olvasztáshoz (1-2 csepp),
  • díszítéshez kakaópor.

Elkészítés:

  1. A kekszet alaposan elmorzsoljuk (turmixgép segítségével, vagy beletesszük egy zacsiba és húsklopfolóval összetörjük), összekeverjük az olvasztott vajjal, egy kapcsos tortafoma aljába alaposan ellapogatjuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
  2. A krémsajtot (kísérletezve a sajtokkal én 3 fajtával készítettem: Lidl-es mascarponéból, Philadelphia sajtból és szintén Lidl-es Linessa krémsajtból, szerintem a 3 közül bármelyik jó lehet) 2 cs. vaníliacukorral, 5 evőkanál porcukorral és egy citrom reszelt héjával elkeverjük.
  3. A tejszínt 2 cs. vaníliacukorral és habfixálóval alaposan felverjük, hozzáadjuk a krémsajthoz és óvatosan elkeverjük, vigyázva arra, hogy azért a hab ne törjön össze.
  4. A duplacsokis rétegekhez először az étcsokis réteget készítjük el. Első körben az étcsokit törjük darabokra és olvasztjuk meg, addig hagyjuk a tűz felett, amíg el nem olvad, majd utána is folyamatosan kevergetjük, hogy egy picit kihűljön és ne forrón adjuk hozzá a krémhez.
  5. Ha kihűlt a csoki, a krémsajtos massza feléhez hozzákeverjük, és a torta kekszes rétegére egyenletesen rákenjük egy műanyag keverő lapát segítségével.
  6. A következő körben a fehércsokival ugyanezt megismételjük (amíg a csokit olvasztjuk, addig visszatesszük a tortát a hűtőbe), majd jöhet a díszítés. Étcsoki forgácsokkal, vagy kakaóporral szépen díszíthetjük a sajttortánkat. 

Duplacsokis sajttorta képek

Ha tetszett a fenti Duplacsokis sajttorta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sajttorta recepteket is: Gesztenyés, karamellás sajttorta recept, Sajttorta áfonya öntettel recept, Fűszeres, sütőtökös sajttorta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, fehércsoki, habtejszín, keksz, krémsajt, mascarpone. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, könnyen elkészíthető, sütés nélküli édesség, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Duplacsokis sajttorta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató