Egyszerű padlizsánkrém

Füstös ízű kence a friss kenyérszeletre

Egyszerű padlizsánkrém recept

A kerti grillsütő melegét kihasználva, megsütöttem rajta egy szép, formás padlizsánt, amit más néven tojásgyümölcsnek, vagy török paradicsomnak is neveznek. Állítólag a régi időkben a zöldség sötét lilás, feketés színe és kesernyés leve miatt azt gondolták az emberek, hogy mérgező lehet, sőt, aki eszik belőle, az megőrül. Biztosan nem fogunk megőrülni ettől a padlizsánkrémtől, de az könnyen lehet, hogy függőséget fog okozni.

Egyszerű padlizsánkrém recept

A padlizsánkrém hozzávalói:

  • 1-2 db szép, fényes, zsenge padlizsán,
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva,
  • 3-4 gerezd fokhagyma,
  • só, bors,
  • 1-2 ek. olívaolaj,
  • pici mustár (kb. 1-2 teáskanálnyi),
  • kb. 2-3 ek. majonéz.

A padlizsánkrém elkészítése:

  1. A padlizsánt, ha van rá lehetőségünk grillrácson (izzó parázson) egészben, fapálcikával megszurkálva megsütjük (előtte levágva róla a zöld szárát). Természetesen a sütőben is ugyanígy meg lehet sütni, csak akkor nem érezzük majd rajta a szabad tüzes füst ízét. 
  2. Amikor már barnás-feketés, ráncos a bőre, akkor elvileg készen van, ez kb. 40-50 percnyi időbe telik. 
  3. Ha kihűlt, lehúzzuk a bőrét és összeturmixoljuk, pépesítjük gép segítségével, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, aprított vöröshagymát, olívaolajat és a többi ízesítőt, elkeverjük, majd tálalhatjuk pl. pirítóssal, friss kenyérrel, kiflivel és egy kis paradicsommal. Ha a klasszikus verziót kedveled, hagyd ki belőle a majonézt, és a mustárt.

Egyszerű padlizsánkrém képek

Ha tetszett a fenti Egyszerű padlizsánkrém recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krém recepteket is: Petrezselymes tavaszi tojáskrém recept, Sült paprika krém recept, Rozmaringos szőlő csatni recept.

További receptötletek a hozzávalókból: citrom, fokhagyma, majonéz, mustár, padlizsán. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, könnyen elkészíthető, krém, magyar, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

3 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Egyszerű padlizsánkrém recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató