Kiflis melegszendvics

Strandbüfés gasztroélmény otthon

Kiflis melegszendvics recept

Olyan gusztusosra sikeredett ez az egyszerű kiflis melegszendvics, hogy azt gondoltam mindenképp itt a helye. A gyerekkori úszótáborok hangulatát ébreszti fel bennem ez az íz: a strand legjobb és egyben talán legkisebb büféjében sütöttek ilyesmi melegszendvicset hosszú kifliből sok-sok friss zöldséggel, fantasztikus volt.

Kiflis melegszendvics recept

Hozzávalók:

  • 1 nagy bagett vagy kifli,
  • 1 doboz tejföl,
  • 1 db lilahagyma,
  • 2 kis gerezd fokhagyma,
  • 1 marék főtt sonka,
  • só, bors, pici chili vagy cajun fűszerkeverék,
  • 1 db piros kaliforniai paprika,
  • kb. 10-15 dkg reszelt trappista sajt.

Elkészítés:

  1. A szendvics alapjául egy gyors tejfölös szószt készítettem: egy doboz tejfölből, pici, apróra vágott lilahagymából, 2 kis gerezd fokhagymából, kockákra aprított sonkából és a felsorolt fűszerekből.
  2. A szósszal megkentem a félbe- és kettévágott kifliket, paprika karikákkal pakoltam meg, és a tetejére reszelt sajtot szórtam.
  3. Forró sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöttem.

Kiflis melegszendvics képek

Ha tetszett a fenti Kiflis melegszendvics recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló szendvics recepteket is: Kakukkfüves kesudió krém recept, Házi pulled pork recept, Tonhalas caprese szendvics recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, kaliforniai paprika, kifli, lilahagyma, tejföl, trappista sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, könnyen elkészíthető, magyar, street food, szendvics.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kiflis melegszendvics recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató