Egyszerűen nem tudom megunni azokat az édességeket, amiben a csoki, a kókusz és a keksz egyaránt jelen van. Azt gondolom, hogy ebből a hármasból sosem sülhet ki rossz, sőt a kókuszos keksztekercset még sütni sem kell. Biztosan sokan ismerik ennek a finomságnak a csínját-bínját, de ha mégsem, akkor itt elolvashatjátok, hogy mi az én bevált receptem.
Kókuszos keksztekercs recept
Egy kókuszos keksztekercs hozzávalói:
- 50 dkg darált keksz,
- 20 dkg porcukor,
- 10 dkg darált dió,
- 2 dl + 5 ek. tej,
- 1 cs. vaníliacukor,
- 4-5 ek. kakaópor,
- 1 zöld kupakos doboznyi rumaroma,
- 20 dkg puha vaj,
- 20 dkg porcukor,
- 15 dkg kókuszreszelék.
A kókuszos keksztekercs elkészítése:
- A kekszet a porcukorral, dióval, tejjel, kakaóporral, rumaromával alaposan összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe. Az 5 evőkanálnyi tejet a végén adtam hozzá, mert ennyi még kellett ahhoz, hogy tökéletes mennyiségű, nyújtáshoz alkalmas tésztát érjek el.
- A kókuszos krémhez a porcukrot és a vaníliacukrot az olvasztott vajjal habosra keverjük.
- Kivesszük a hűtőből a kekszes masszát és egy sütőpapírra borítva kinyújtjuk a tésztát. Ha esetleg túlságosan keménynek érezzük még egy-két csepp tejjel lágyíthatunk rajta. Bár akkor sem lesz annyira könnyű a nyújtási folyamat, hiszen ez mégis csak más, mint egy kelesztett tészta.
- A hosszúkásra kinyújtott kekszes masszára kenjük a kókuszos krémet egyenletesen eloszlatva és a sütőpapír segítségével óvatosan felcsavarjuk.
- A külsejét kókuszreszelékben megforgatjuk és így csomagoljuk be alufóliába és hűvösre tesszük, hogy kellőképpen megkeményedjen, és az ízek is harmóniába kerüljenek egymással.