Ismét egy olaszos ízvilágú étel: a mennyei paradicsomos tészta kukoricával vegyítve és sütőben mozzarellával finomra összesütve. Olyan finom ízt ad a tésztának a zöldséges szósz, ahogyan a sütőben tetőtől-talpig átjárja a pennét... Érdemes kipróbálni.
Paradicsomos, kukoricás rakott penne recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 konzerv hámozott koktélparadicsom (vagy igazi előzetesen leforrázva és meghámozva),
- 1 konzerv kukorica,
- 1 db vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- só, bors,
- pici cukor (kb. 1-2 tk.),
- chili,
- bazsalikom,
- oregánó,
- 1 zacskó mozzarella,
- penne tészta,
- pici olívaolaj.
Elkészítés:
- Elsőként elkészítjük a szószt: kevés olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, rádobjuk a fokhagymát pár másodperc erejéig, majd hozzáadjuk a paradicsomot, fűszerezzük, és szükség szerint egy kis cukorral édesítjük, ha túl savanyú lenne.
- Alacsony hőfokon, fedő nélkül főzzük, beforraljuk a szószt, és hozzáadjuk a kukoricát is.
- A tésztaszószt összekeverjük a főtt pennével és kivajazott kerámiatálba öntjük, majd mozzarella szeletekkel gusztusosan megrakjuk a tészta tetejét.
- Hideg (a kerámia tál miatt) sütőbe tesszük és magas hőfokon 20-30 perc alatt megsütjük a rakott pennét, azaz rápirítjuk a sajtot a tetején.