Kínai szezámmagos csirke csípős, édes bundában

A híres kínai büfés étel házi kiadásban

Kínai szezámmagos csirke csípős, édes bundában recept

Sosem gondoltam volna, hogy az otthoni konyhában is ilyen könnyen és egyszerűen lehet reprodukálni a kínai büfés szezámmagos csirkét. Szerencsére a bármelyik hipermarketben kapható szójaszószon kívül más extra összetevőre nincs is szükség és az íze nemcsak, hogy hasonló, hanem még finomabb is, hiszen, ha szeretnénk édesebbre, vagy, ha úgy tartja kedvünk csípősebbre tunningolhatjuk a kínai specialitást. 

Kínai szezámmagos csirke recept

Hozzávalók kb. 3-4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé,
  • só, bors, cayenne bors,
  • zöldhagyma a tálaláshoz,
  • szezámmag (előzőleg megpirítva),

A bundához:

  • 1 tojás,
  • só,
  • 3 púpos ek. liszt,
  • 0,6 dl víz, (fél deci és még 3 ek.)
  • 1 késhegynyi sütőpor,
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna,
  • 2 ek. olívaolaj,

A szószhoz:

  • 1 dl víz,
  • 6 ek. méz + 4 tk. cukor,
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve,
  • 2 ek. szójaszósz (a ketchupok mellett a különböző szószoknál lehet beszerezni),
  • só, bors,
  • chili, cayenne bors, vagy hazai csípős paprika,
  • szezámmag,
  • 3 ek. ketchup (én csípőset használtam).

Elkészítés:

  1. A csirkemellet hideg vízben megmossuk, megtisztítjuk és kockákra aprítjuk, sóval, borssal ízesítjük és betesszük a hűtőbe egy picit pácolódni.
  2. A csirke bundájához a felsorolt hozzávalók sorrendjében összekeverjük az alkotóelemeket. Nagyjából a sűrű palacsinta tésztájával megegyező állagú kell, hogy legyen. Ha túl sűrű, egy pici vízzel hígíthatunk, vagy ellenkező esetben egy kis liszttel szilárdíthatunk rajta.
  3. A csirkekockákat alaposan megforgatjuk a bundában és bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket. Papírszalvétán leitatjuk a felesleges olajat róluk és következhet az öltöztetés.
  4. A szósz hozzávalóit egy kisebb edényben jól elkeverjük és a tűzhelyen összemelegítjük, így a csirkefalatok nem hűlnek majd ki, ha esetleg a bundázás után már kihűltek volna. (Bár az én forró konyhámban ilyentől nem kellett tartanom. :)) A bundás husikat 1-2 percre belemerítjük a szószba és az előzőleg pár másodperc alatt megpirított szezámmagokba forgatjuk őket, mint az öltözetük utolsó elemeként. 
  5. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis zöldhagyma karikákkal és ízlés szerint kínálhatjuk főtt rizzsel, vagy kínai pirított tésztával.

Kínai szezámmagos csirke csípős, édes bundában képek

Ha tetszett a fenti Kínai szezámmagos csirke csípős, édes bundában recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló ázsiai recepteket is: Teriyaki csirke recept, Édes chilis wokos csirke recept, Kesudiós édes-savanyú csirke recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csirkemell, finomliszt, fokhagyma, ketchup, szezámmag, szójaszósz. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, kínai, street food.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kínai szezámmagos csirke csípős, édes bundában recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató