Galgamácsi szelet

A család régi kedvence

Galgamácsi szelet recept

A fokhagyma-babérlevél-piros paprika hármasa nyomja rá bélyegét az egyszerűen elkészthető galgamácsi szelet ízvilágára. A receptet pici korom óta ismerem, hiszen Anya sokszor főzött ilyet, viszont meglepődve tapasztaltam, hogy az interneten nem ír róla senki sem, legalábbis ilyen név alatt biztosan nem. Így boldogan osztom meg ezt az újdonságnak tűnő családi kedvencet, amit mi viccelődve csak "Galgamácsi bácsinak" nevezünk.

Galgamácsi szelet recept

Hozzávalók 6 fő részére:

  • kb. 1 kg hús (pl. csirkemell, pulykamell)
  • 8 gerezd fokhagyma,
  • 4 db babérlevél,
  • kb. 2 ek. piros paprika,
  • só, bors ízlés szerint,
  • kb. 1 nagy marék liszt,
  • víz, 
  • olaj.

A galgamácsi szelet elkészítése:

  1. Első lépésként kevés olajban, magas hőfokon elősütjük a kiklopfolt, lisztben megforgatott hússzeleteket. Kivesszük a serpenyőből a szeleteket.
  2. Az apróra vágott fokhagymát a visszamaradt olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, babérlevelet (összetördelve, hogy intenzívebben átjárhassa az íze az ételt), sóval, borssal és piros paprikával fűszerezzük. Majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi őket, és lefedve főzzük lassú hőfokon, amíg át nem puhulnak a galgamácsi szeletek.
  3. Galuskával, vagy tésztával tálaljuk.

Galgamácsi szelet képek

Ha tetszett a fenti Galgamácsi szelet recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló magyaros recepteket is: Falusi legényavató recept, Cukkinis lecsó bulgurral recept.

További receptötletek a hozzávalókból: babérlevél, csirkemell, finomliszt, fokhagyma, piros paprika. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, könnyen elkészíthető, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Galgamácsi szelet recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató