A friss, nyers idényzöldségekből összeálló vitaminbomba salátát akár pirítósra kenve előételként fogyasztjuk, akár sült húsok mellé köretként kínáljuk, egy apró lépést teszünk az egészséges életmód felé.
Vitaminbomba saláta recept
Hozzávalók:
- két kis répa,
- két kis fej lilahagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 piros, kaliforniai paprika,
- 2 zöld paprika (édes),
- 1 cső csemegekukorica,
- 1 kígyóuborka,
- 4-5 ek. natúr joghurt,
- só, bors,
- olívaolaj,
- majonéz,
- mustár.
Elkészítés:
- A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és aprítógépben, vagy kézi erővel apró darabokra összevágjuk, turmixoljuk, úgy, hogy még ne legyen pépes az állaga (darabos maradjon).
- Megszórjuk pici sóval, borssal és kb. 20 percig állni hagyjuk, miután alaposan kipréseljük belőlük a fölösleges vizet és az így megmaradt zöldséges keverékhez hozzáadjuk a joghurtot, pár csepp olajat, majonézt és mustárt ízlés szerinti mennyiségben.
- Pirítósra kenve tálalhatjuk, vagy akár önmagában, esetleg sültek mellé is nagyon finom, egészséges.