Sajtkrémes márvány brownie

Avagy a földi brownie mennyország

Sajtkrémes márvány brownie recept

A sajtkrémes márvány brownie egy igazi ünnepi desszert, persze a szürke hétköznapokban is remekül megállja a helyét, de a nem mindennapi édes élmény miatt inkább a különleges alkalmakra a legideálisabb. A mennyei étcsokoládés tésztát márványszerűen festi meg a selymes sajtkrém, és a két réteg találkozásától lesz olyan ellenállhatatlan ez a sütemény.

Sajtkrémes márvány brownie recept

A sajtkrémes márvány brownie hozzávalói:

Brownie réteg (tészta):

  • 240 g vaj,
  • 200 g étcsokoládé (legalább 60-65 %-os)
  • 2 bögre cukor,
  • 4 tojás,
  • 3-4 tk. vanília aroma,
  • 1 csipet só,
  • 1 és 1/3 bögre liszt,
  • 1 késhegynyi sütőpor.

Sajtkrémes márványozó réteg:

  • 40-50 dkg natúr krémsajt (pl. philadelphia)
  • 2/3 bögre cukor,
  • 2 tojás fehérje,
  • ízlés szerint egy-két teáskanál friss citromlé, vanília kivonat.

A sajtkrémes márvány brownie elkészítése:

  1. A brownie-hoz, vagyis az első réteghez folyamatos kevergetéssel összeolvasztjuk a kockákra tört étcsokit a vajjal, amíg teljesen el nem olvadnak a hozzávalók.
  2. Ekkor félrehúzzuk a tűzhelyről, és a cukrot a tojással alaposan elkeverjük (robotgéppel), ehhez adjuk hozzá a vajas étcsoki masszát, a vanília aromát (vagy igazi vanília rúd kikapart belsejét), majd a lisztet a csipet sóval, és jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát egy szilikonos sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntjük és mielőtt elkészítjük a márványozó krémet, bekapcsoljuk a sütőt, hogy 180 fokra fel tudjon addig melegedni.
  4. A sajtkrémes réteghez a hozzávalókat alaposan összekeverjük (a tojás fehérjét habnak verjük fel előtte) és a kreativitásunknak teret engedve kezdjük a márványozást: akár evőkanállal ide-oda kisebb halmokat téve, akár beleborítva az egész krémet a brownie rétegre és a végén villával összekeverve végezzük a mutatványt, mindenképp gusztusos süteményt kapunk.
  5. A sütit előmelegítve sütjük kb. 170-180 fokon tűpróbáig. Kb. fél óráig sütöttem az enyémet, de a legbiztosabb folyamatosan sasolni a sütő ablakát. Amikor kész, mindenképp legyünk türelemmel és várjuk meg, amíg teljesen kihűl és csak azután szeleteljük fel az első kockákat a kóstolásra. 

Sajtkrémes márvány brownie képek

Ha tetszett a fenti Sajtkrémes márvány brownie recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sütemény recepteket is: Kalácsfánk recept, Csokis, mogyoróhabos pite recept, Triplacsokis, mogyoróvajas kenyér recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, finomliszt, krémsajt, vaj, vanília. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: amerikai, édesség, sütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Sajtkrémes márvány brownie recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató