Tormás tonhalkrém

A jól bevált, 5 perces tonhalkrém receptem

Tormás tonhalkrém recept

Egy kis pirítóst, vagy hamlett szeletet megkenve pillanatok alatt az asztalra varázsolhatjuk a reggelit vagy a vacsorát a tonhalkrém tormás változatával. A friss halféléket nagyon szeretem, pici koromtól kezdve sok finom halat kóstoltam meg köszönhetően a horgász apukámnak, viszont a konzervekért annyira sosem rajongtam, leszámítva a natúr lében pihenő tonhalat. Az elmúlt hetekben kísérletezgettem a tonhal krémmé alakításán, ízesítésén és végül ez az összeállítás nyerte el leginkább a tetszésemet.

Tormás tonhalkrém recept

A tormás tonhalkrém hozzávalói:

  • 2 db konzerv tonhal,
  • 1 tk. torma,
  • 1 tk. majonéz,
  • 1-2 csepp friss citrom,
  • só, bors,
  • enyhén olvasztott vaj (kb. 3-4 tk.)
  • 1 kis gerezd reszelt fokhagyma.

Elkészítés:

A hozzávalókat egy botmixer segítségével elkeverjük szinte püré állagúra, és már kész is vagyunk: gyors és egészséges, aminél több nem nagyon kellhet egy finom vacsorához.

Tormás tonhalkrém képek

Ha tetszett a fenti Tormás tonhalkrém recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló krém recepteket is: Petrezselymes tavaszi tojáskrém recept, Sült paprika krém recept, Rozmaringos szőlő csatni recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, majonéz, tonhal, torma, vaj. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: előétel, gyorsan elkészíthető, halétel, hidegtál, könnyen elkészíthető, krém.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Tormás tonhalkrém recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató