Ebben az édesség receptben az a nagyszerű, hogy valóban tíz perc alatt az asztalra varázsolhatunk egy tál olaj és zsírmentes, habkönnyű fánkocskát. Ha rohanunk, de mégis vágyunk valami finom, meleg édességre, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet. Az állaga csöppet sűrűbb, mint az eredeti fánk, de mégis nagyon puha, könnyed a tésztája.
Tízperces fánk recept
A tízperces fánk hozzávalói:
- 1 kis doboz kefir,
- 1 cs. vaníliacukor,
- 2 ek. cukor,
- 1 tojás,
- pici só,
- fél sütőpor,
- 10 púpos ek. liszt.
Elkészítés:
- Nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében beletenni egy edénybe, alaposan összedolgozni és azonnal megsütni forró olajban.
- A fánkocskákat evőkanállal szaggatjuk a bő, forró olajba és úgy sütjük meg mindkét oldalát.
- Amikor megsült, érdemes papírtörlőre kiszedni, hogy a maradék olaj is eltűnjön a fánkokról. Tálaláskor kakaós porcukorral, lekvárral, dzsemmel ízesíthetjük.