Barackos csirkemell tekercs diós bundában

Édes és sós ízek harmóniája

Barackos csirkemell tekercs diós bundában recept

Mindig odáig voltam az őszibarack és csirkemell párosításért.... Sokan idegenkednek a gyümölcsös húsoktól, pedig, ha jól belegondolunk, ez gyakorlatilag ugyanolyan, mintha kompótot ennénk a rántott, vagy sült húshoz, sőt. Csak egy kis darabolt dióval turbóztam a jól bevált barackos csirkemellet, viszont az egyszerű finomságból igazi, karácsonyi főétel lehet az ünnepi asztalon, ami azon túl, hogy mennyei, csinosan ékesíti a tányérokat.

Barackos csirkemell tekercs diós bundában recept

A barackos csirkemell tekercs hozzávalói:

  • személyenként 20-30 dkg csirkemellfilé,
  • 1 nagy konzerv őszibarack befőtt,
  • 10-20 dkg darabolt dió,
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírhoz,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Elkészítés:

  1. Kiklopfoljuk vékonyra a nagyobb csirkemellfilé darabokat, sózzuk, majd vékonyabb darabokra vágott barackkal töltjük meg, rolád szerűen felcsavarjuk és hústű segítségével több helyen rögzítjük, nehogy véletlenül kipottyanjon belőle a gyümölcs.
  2. Ugyanúgy panírozzuk, mint a rántott húst (elsőként lisztbe forgatjuk, tojásban fürdetjük, majd zsemlemorzsával öltöztetjük) avval a plusz töltettel, hogy a végén a kevés zsemlemorzsát összekeverjük a dióval és ebben forgatjuk meg utoljára a husit.
  3. Forró, bő olajban közepes hőfokon alaposan megsütjük. Köretnek mazsolás riszt, hercegnőburgonyát, vagy sült krumplit ajánlanék.

Barackos csirkemell tekercs diós bundában képek

Ha tetszett a fenti Barackos csirkemell tekercs diós bundában recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló töltött hús recepteket is: Vörösboros, aszalt szilvával töltött csirketekercs diós bundában recept, Stefánia szelet recept, Spárgával és sajttal töltött csirkemell recept.

További receptötletek a hozzávalókból: csirkemell, dió, finomliszt, őszibarack, tojás. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, karácsonyi, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Barackos csirkemell tekercs diós bundában recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató