Mindig odáig voltam az őszibarack és csirkemell párosításért.... Sokan idegenkednek a gyümölcsös húsoktól, pedig, ha jól belegondolunk, ez gyakorlatilag ugyanolyan, mintha kompótot ennénk a rántott, vagy sült húshoz, sőt. Csak egy kis darabolt dióval turbóztam a jól bevált barackos csirkemellet, viszont az egyszerű finomságból igazi, karácsonyi főétel lehet az ünnepi asztalon, ami azon túl, hogy mennyei, csinosan ékesíti a tányérokat.
Barackos csirkemell tekercs diós bundában recept
A barackos csirkemell tekercs hozzávalói:
- személyenként 20-30 dkg csirkemellfilé,
- 1 nagy konzerv őszibarack befőtt,
- 10-20 dkg darabolt dió,
- tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírhoz,
- só,
- olaj a sütéshez.
Elkészítés:
- Kiklopfoljuk vékonyra a nagyobb csirkemellfilé darabokat, sózzuk, majd vékonyabb darabokra vágott barackkal töltjük meg, rolád szerűen felcsavarjuk és hústű segítségével több helyen rögzítjük, nehogy véletlenül kipottyanjon belőle a gyümölcs.
- Ugyanúgy panírozzuk, mint a rántott húst (elsőként lisztbe forgatjuk, tojásban fürdetjük, majd zsemlemorzsával öltöztetjük) avval a plusz töltettel, hogy a végén a kevés zsemlemorzsát összekeverjük a dióval és ebben forgatjuk meg utoljára a husit.
- Forró, bő olajban közepes hőfokon alaposan megsütjük. Köretnek mazsolás riszt, hercegnőburgonyát, vagy sült krumplit ajánlanék.