Karácsonyi hangulatban készültek el ezek a muffinkák édes meglepetéssel a belsejükben. Helyes, barbi rózsaszín árnyalatú rumpuncspudinggal, narancshéjjal, fahéjjal és rummal ízesítve a tésztát igyekeztem minél inkább belopni a karácsonyi vásárok hangulatát a süteménybe, hogy elkezdhessük a ráhangolódást a közelgő ünnepre. Muffin rajongóknak szeretettel ajánlom akár az ünnepi asztalra.
Rumpuncsos töltött muffin recept
Hozzávalók 18 db pufi muffinhoz:
- 50 dkg liszt,
- 2 kis pohár joghurt,
- 2 tojás,
- 1 kis joghurt pohárnyi olaj,
- 24 dkg cukor,
- 2 cs. vaníliacukor,
- 4 tk. sütőpor,
- 2 ek. kakaópor,
- 1 tasak rumpuncs, vagy puncs ízű pudingpor,
- 3, 5 dl tej,
- 2 tk. fahéj,
- rum, vagy rumaroma,
- 1-2 narancs.
Elkészítés:
- Elsőként főzzük meg a rumpuncs pudingot 3 és fél dl tejjel és kb. 4 ek. cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
- A muffin tésztájához a cukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, majd fokozatosan az olajat, a végén pedig a lisztet a sütőporral, kakaóval. Ízesítjük fahéjjal, reszelt narancshéjjal, ízlés szerinti mennyiségű rummal és alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat.
- A muffin papírokkal kibundázott muffin sütőbe 1-1 púpos evőkanálnyi tésztát teszünk, formálunk benne egy kisebb mélyedést és ebbe teszünk egy-két teáskanál pudingot, a tetejére pedig ismét egy evőkanál tésztát, ami eltakarja a meglepetésünket.
- Előmelegített sütőben sütjük az intenzív illatok áramlásáig és a tűpróbáig (vigyázzunk, nehogy a pudingba nyomjuk).