Diós, áfonyás camembert leveles bundában

Egy kis gasztrokényeztetés mindig jól jön

Diós, áfonyás camembert leveles bundában recept

A leveles camembert receptjéről már sok helyen olvastam, de még sosem kóstoltam és sütöttem. Az igazat megvallva luxusnak tartottam tucatra vásárolni a nem éppen olcsó camembert sajtokat és egy vacsora alatt felfalni őket, ezért egészen addig halogattam ezt a recept próbát, amíg egy nap sikerült kifognom kedvező áron a tejtermékeket.  A siker nem maradt el: az étel egyszerűen gyönyörű, ahogyan a lágy, krémes sárga belseje olvadozik, a megpirult dió darabok meleg színükkel roppant gusztusossá varázsolják (az ízét hadd ne ragozzam most) és körülötte a mély bordó áfonya lekvár biztosítja a finomság igazi eleganciáját.

Diós, áfonyás camembert leveles bundában recept

Hozzávalók:

  • személyenként egy db camembert sajt,
  • kb. 3-4 főre elegendő 1 tasak mirelit leveles tészta,
  • áfonya lekvár,
  • pici liszt,
  • 1 tojás,
  • durvára darabolt dió.

Elkészítés:

  1. Roppant egyszerű, úriasszony dolgunk van, hiszen a készen kapható, mirelit leveles tésztával gyorsan és könnyedén tudunk dolgozni.
  2. Elsőként enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra a tésztát és utána eldöntjük, hogy milyen alakzatúra szeretnénk megsütni ezt a finomságot. 3 formával is próbálkoztam: négyzet alakot vágtam ki a tésztából és háromszögszerűen hajtottam rá a sajtra a tésztát, volt olyan, amit simán becsomagoltam, mint a 20 dkg párizsit szokás, de végül a rétes, vagy rolád forma nyerte el leginkább a tetszésemet, ezért erről írnék többet. 
  3. Téglalap alakúra nyújtsuk ki a tésztát és vastag sajt szeleteket tegyük bele egymás mellé (mint valami kis vonat vagonjait), a tetejét vékonyan kenjük meg áfonya lekvárral és hajtsuk rá a tészta mindkét oldalát, kicsit nyomogassuk meg, az oldalát is szorítsuk le, nehogy kikandikáljon valahonnan az áfonya. Kenjük meg tojással és szórjunk rá vagdalt, durvára aprított diót.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük magas hőfokozaton. Tálaláshoz még egy kis áfonya lekvár elmaradhatatlan.  

Diós, áfonyás camembert leveles bundában képek

Ha tetszett a fenti Diós, áfonyás camembert leveles bundában recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló reggeli recepteket is: Spárgás frittata recept, Banános, mogyorós morzsasüti recept, Monte christo szendvics recept.

További receptötletek a hozzávalókból: áfonyalekvár, camembert sajt, dió, leveles tészta. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: egytálétel, előétel, gyümölcsös, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Diós, áfonyás camembert leveles bundában recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató