Csokoládés, kókuszos sajttorta

Első blogszülinapot ünneplő recept

Csokoládés, kókuszos sajttorta recept

Az Ízzel-lélekkel gasztroblog 1. éves születésnapját a kedvenc kombinációmmal ünnepeltem: az étcsokoládé és a kókusz pihék egymásba gabalyodásával. Az első sajttortám egy sütés nélküli változat volt, de már régóta szerettem volna kipróbálni a sütést igénylő társát is. Íme egy nagyon egyszerűen elkészíthető recept a kókuszos, csokis sajttortára.

Csokoládés, kókuszos sajttorta recept

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:

  • 1 cs. Győri édes kókuszos zabfalatok keksz,
  • 15 dkg vaj,
  • 45 dkg krémsajt (mascarpone, tejszínes, vagy dobozos krémsajt),
  • 21 dkg porcukor,
  • 1 cs. vaníliacukor,
  • 1 csip. só,
  • 3 tojás,
  • 150 g étcsokoládé,
  • 2 ek. vaj,
  • 1 bögre kókuszreszelék

Elkészítés: 

  1. A kekszet ledaráljuk egy aprítógép segítségével és az enyhén megolvasztott vajjal alaposan összedolgozva belenyomkodjuk egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljára. (A szilikonos sütőpapírt a tortaformában is használom.) Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a torta fő részét.
  2. Az étcsokoládét 2 evőkanál vajjal, lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd kihűtjük.
  3. Amíg a csoki hűl, a cukor féléket a tojással, csipet sóval összekeverjük turmixgéppel, hozzáadjuk a sajtot, a már kevésbé langyos csokoládét és a legvégén a kókuszt. 
  4. A masszát ráöntjük a kekszes rétegre és előmelegített sütőben közepes fokozaton sütjük kb. 40-50 percet. Figyeljük az illatokat, a szélét és a tetejét, nehogy véletlenül túl szárazra, esetleg égettre süssük.
  5. Sütés után, csak akkor vegyük ki az édességet a torta formából, amikor már teljesen kihűlt és ezt követően minimum néhány órát pihentessük a hűtőben, ugyanis a csokoládés krémsajtnak szüksége van egy kis dermedésnyi időre és ezek után lehet szép szeleteket vágni és igazán jókat falatozni belőle. Hamisítatlan tömör gyönyör, amiből azért egy szelet teljesen elég.

Csokoládés, kókuszos sajttorta képek

Ha tetszett a fenti Csokoládés, kókuszos sajttorta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sajttorta recepteket is: Gesztenyés, karamellás sajttorta recept, Sajttorta áfonya öntettel recept, Fűszeres, sütőtökös sajttorta recept.

További receptötletek a hozzávalókból: étcsokoládé, kókusz, krémsajt, mascarpone, tojás, vaj, zabkeksz. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, torta.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Csokoládés, kókuszos sajttorta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató