Pelyhes harcsafilé

Egészségesebb panír alternatíva

Pelyhes harcsafilé recept

A pelyhes harcsa fő alkotórészei a kukoricapehely, zabpehely és egy csipet szárított chili paprika. Mindezeket aprítógéppel alaposan ledaráltam és ezt a keveréket használtam fel a zsemlemorzsa helyettesítéseként úgy, hogy még lisztben sem forgattam a halat, csak egy tojás és a pehely panír játszotta a főszerepet ennél a fogásnál. Az eredményt ízlelgetve arra a következtetésre jutottam, hogy ebből a "zsemlemorzsából" bizony jóval nagyobb adagot lenne érdemes készíteni, bedobozolni és ezentúl csupán ebben a mixben véghez vinni a halak, húsok kirántását, hiszen mennyeien ropogós és még egészséges is.

Pelyhes harcsafilé recept

Hozzávalók:

  • harcsafilé (kb 15-20 dkg-ot számoljunk 1 főre),
  • só, bors,
  • 1 tojás/4 szelet hal,
  • 6 púpos evőkanál teljes kiőrlésű zabpehely,
  • 8-10 púpos evőkanál kukoricapehely,
  • ízlés szerint 1 csipet darabos, szárított chili paprika,
  • kevés olívaolaj a sütéshez.

A pelyhes harcsa elkészítése:

  1. A halat a sütés előtt legalább néhány órával besózzuk, borsozzuk (csak egy picikével). 
  2. Elkészítjük az "újhullámos" panírunkat: a zabpelyhet a kukoricapehellyel és a csipet chilivel összedaráljuk majdhogynem por állagúra (akinek  nincs aprító, vagy darálógépe, az éles konyhakéssel vágja apróra, vagy a kukoricapelyhet egy zacskóba téve kezdje el hús klopfolóval apróra törni). Jól néz ki, ha picit darabosra hagyjuk itt-ott a panírt.
  3. A halat csupán egy felvert tojásba mártjuk, majd alaposan felöltöztetjük a pelyhes bundával.
  4. Előmelegített, forró sütőben sütjük magas hőfokon úgy, hogy a minimális olívaolajjal kikent tepsit is előzőleg jól felhevítjük a sütőben és úgy tesszük bele a kipanírozott halszeleteket, különben könnyen szétmegy, szétmálik a hal. Ropogósra sütjük mindkét oldalát, egy-két fordítgatással és amikor már szép aranyos, piroskás mindenhol, akkor el is zárhatjuk a sütőt. Kb. 30 percre lehet számolni a sütési idővel, bár ez sütőnként különböző lehet.

Pelyhes harcsafilé képek

Ha tetszett a fenti Pelyhes harcsafilé recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló halétel recepteket is: Egészben sült, zöldfűszeres pisztráng mandulaforgáccsal recept, Lime-os, kókusztejes lazac recept, Zöldfűszeres burgonyakéregben sült lazac recept.

További receptötletek a hozzávalókból: harcsa, kukoricapehely, tojás, zabpehely. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, halétel, könnyen elkészíthető.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Pelyhes harcsafilé recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató