Mediterrán vöröslencse ragu

Húsmentes, fűszeres tésztaszósz

Mediterrán vöröslencse ragu recept

Kakukkfű és babérlevél gondoskodik a vöröslencse-paradicsom-sárgarépa hármasságának megfelelő ízesítéséről, amitől a "ragus" tészta különlegesen fűszeres és izgalmas lesz. Az indai vöröslencse és magyaros, lencsés fogások mellett érdemes kipróbálni a vöröslencsét mediterrán értelmezésben is.

Mediterrán vöröslencse ragu recept

A vöröslencse ragu hozzávalói:

  • néhány csepp olívaolaj,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 2 db sárgarépa,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg vöröslencse,
  • 1 konzerv hámozott paradicsom,
  • oregánó, kakukkfű,
  • 1 db babérlevél,
  • víz.

Elkészítés:

  1. A felaprított hagymát megdinszteljük az olívában, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd néhány másodpercnyi keverés, és a fokhagyma illat terjedése után következhet a pici kockákra vágott répa, 1-2 percig pirítjuk együtt őket.
  2. Hozzáadjuk a megmosott vöröslencsét és egy-két keverés után felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, fűszerezzük és fedő alatt hagyjuk párolódni.
  3. Kb. 10 perc után hozzáönthetjük a paradicsom konzervet. Szükség esetén adjunk hozzá még vizet, ha túlságosan magukba szívták volna a zöldségek. Tálalás előtt vegyük ki a raguból a babérlevelet, szórjunk rá sajtot és tésztával kínáljuk.

Mediterrán vöröslencse ragu képek

Ha tetszett a fenti Mediterrán vöröslencse ragu recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló zöldségragu recepteket is: Szupergyors serpenyős minipadlizsán recept.

További receptötletek a hozzávalókból: babérlevél, hámozott paradicsom, kakukkfű, sárgarépa, vöröslencse. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, olasz, ragu, szilveszteri, tészta, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

1 hozzászólás

Profile picture for user Magdolna Vidáné Csiba
Magdolna Vidán…
Ez nagyon finom lett! Valahogy a kakukkfű annyira nem a barátom, de ebbe a raguba NAGYON jó!
· 2021. 08. 31., k – 19:49

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mediterrán vöröslencse ragu recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató