Kakukkfű és babérlevél gondoskodik a vöröslencse-paradicsom-sárgarépa hármasságának megfelelő ízesítéséről, amitől a "ragus" tészta különlegesen fűszeres és izgalmas lesz. Az indai vöröslencse és magyaros, lencsés fogások mellett érdemes kipróbálni a vöröslencsét mediterrán értelmezésben is.
Mediterrán vöröslencse ragu recept
A vöröslencse ragu hozzávalói:
- néhány csepp olívaolaj,
- 1 db vöröshagyma,
- 2 db sárgarépa,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 10 dkg vöröslencse,
- 1 konzerv hámozott paradicsom,
- oregánó, kakukkfű,
- 1 db babérlevél,
- víz.
Elkészítés:
- A felaprított hagymát megdinszteljük az olívában, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd néhány másodpercnyi keverés, és a fokhagyma illat terjedése után következhet a pici kockákra vágott répa, 1-2 percig pirítjuk együtt őket.
- Hozzáadjuk a megmosott vöröslencsét és egy-két keverés után felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, fűszerezzük és fedő alatt hagyjuk párolódni.
- Kb. 10 perc után hozzáönthetjük a paradicsom konzervet. Szükség esetén adjunk hozzá még vizet, ha túlságosan magukba szívták volna a zöldségek. Tálalás előtt vegyük ki a raguból a babérlevelet, szórjunk rá sajtot és tésztával kínáljuk.