Kefires, sajtos pogácsa

Igazi leveles, sajtos pogi recept borkorcsolyának

Kefires, sajtos pogácsa recept

Ebben a sajtos pogácsában az a szép, hogy a tészta vajjal, sajttal való megkenésének és felcsavarásának eredményéül helyes, réteges pogácsa születik, ami nagyon gusztusos és finom tud lenni. Persze mint minden kelt tészta, ez is frissen a legjobb, de még másnap is puha marad.

Kefires, sajtos pogácsa recept

Hozzávalók egy nagy tál pogácsához:

  • 60 dkg liszt,
  • 25 dkg puha vaj,
  • 1 kis doboz kefir,
  • 1 ek. só,
  • 1 dl langyos tej,
  • fél kocka élesztő,
  • 1 tk. cukor,
  • 5-6 dkg puha vaj,
  • reszelt trappista/cheddar sajt,
  • tetejére 1 db tojás.

Elkészítés:

  1. Elsőként a lisztet morzsoljuk el a margarinnal, hozzáadjuk a kefirt, a tejben felfuttatott élesztőt (benne a tk. cukorral) és sót, majd alaposan összegyúrjuk. 
  2. A tésztát a duplájára kelesztjük meleg helyen. 
  3. Kis ujjnyira kinyújtjuk a tésztát, megkenjük puha vajjal a tetejét, megszórjuk reszelt sajttal mindenhol, majd felcsavarjuk mint pl. a piskótatekercset (ez gyorsabb és eredményesebb módszer tud néha lenni, mint a hajtogatás) és így hagyjuk pihenni kb. 20 percet. 
  4. Ezt követően ismételten kinyújtjuk a felcsavart "roládunkat" kb. 2 cm-es vastagságúra (mutató ujjnyi méretre) és kis pogácsa szaggatóval szúrjuk ki a tésztát. 
  5. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojással a tetejét és mindegyiket 1-1 kis kupac reszelt sajttal díszítjük. 
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük kb. 10-15 percig, vagy amíg szép piros nem lesz a pogik teteje.

Kefires, sajtos pogácsa képek

Ha tetszett a fenti Kefires, sajtos pogácsa recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sós nasi recepteket is: Sonkakrémes kifli recept, Medvehagymás, túrós pogácsa recept, Sütőtökös, sajtos pogácsa recept.

További receptötletek a hozzávalókból: finomliszt, friss élesztő, kefir, tojás, trappista sajt. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: borkorcsolya, magyar, péksütemény.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

1 hozzászólás

Profile picture for user Erika Zimonyi-Körber
Erika Zimonyi-Körber
Tökéletes recept! Nagyon köszönöm! Szép réteges, kívül roppanós belül puha. Nem lehet abbahagyni! 😊
· 2023. 07. 26., sze – 17:21

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Kefires, sajtos pogácsa recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató