Paradicsomos, csirkés óriáskagyló tészta

Avagy olaszul: conchiglioni ripieni con pomodoro e pollo

Paradicsomos, csirkés óriáskagyló tészta recept

Az olasz tésztáknak kimeríthetlen számú formája létezik, amit ráadásul különböző főzési és sütési technikákkal tudunk variálni. Az óriáskagyló tészta méreténél fogva hívogat minket arra, hogy finomabbnál finomabb alapanyagokkal megpakoljuk és jól bedobjuk a sütőbe. Ezt a tésztaételt akár vendégvárás során is jól bevethetjük, mert előre el tudjuk készíteni a tésztát és a töltést, a vendégek megérkezését követően pedig már csak rápirítjuk a sajtot a sütőben, és forrón tálaljuk ezeket a csodás, töltött óriáskagylókat.

Paradicsomos, csirkés óriáskagyló tészta recept

Hozzávalók négy személy részére:

  • kb. 20 dkg óriáskagyló tészta (conchiglioni),
  • 7-8 szem aszalt paradicsom,
  • kb. 3-5 dl passzírozott (sűrű) paradicsom,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • bazsalikom,
  • oregánó,
  • só, bors,
  • pici cukor, ha szükséges,
  • 50 dkg csirkemellfilé,
  • mozzarella sajt,
  • pár csepp olívaolaj.

Elkészítés:

  1. A tésztát a rajta lévő utasítás alapján megfőzzük, vagyis arra kell figyelnünk, hogy betartsuk a főzési időt.
  2. A paradicsomos husihoz kevés olívaolajon megdinszteljük pár pillanat alatt a fokhagyma darabkákat, hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk a csirkemell kockákat, majd fedő alatt kezdjük el párolni.
  3. Kb. 10 perc elteltével szórjuk bele a feldarabolt paradicsomokat, a sűrítményt és fűszerezzük alaposan.
  4. Továbbfőzzük fedő alatt, alacsony hőfokozaton, amíg meg nem puhul a hús és össze nem érnek az ízek.
  5. Az 'al dentere' (már majdnem puhára) főtt tésztát leszűrjük és egyesével letesszük egy pár csepp olívaolajjal megkent kerámia tálba. A husis szószt apránként beletöltögetjük a kagylókba, melyhez akár egy konyhai csipeszt is segítségül vehetünk. A tetejére kis darabokra szeletelt mozzarellát teszünk és magas hőfokon sütjük a sütőben, amíg szép piroskás lesz a teteje.

Paradicsomos, csirkés óriáskagyló tészta képek

Ha tetszett a fenti Paradicsomos, csirkés óriáskagyló tészta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: aszalt paradicsom, csirkemell, mozzarella. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, könnyen elkészíthető, olasz, tészta, töltött.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

2 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Paradicsomos, csirkés óriáskagyló tészta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató