Tejszínes, paradicsomos paccheri

Harapnivalóan finom olasz tészta

Tejszínes, paradicsomos paccheri tészta recept

Ezt a hatalmas, harapnivaló paccheri tésztát még az első olaszországi utam során szereztem be. Ez a mini út csak olaj volt a tűzre, valahogy az az érzésem, hogy Olaszországgal nem lehet betelni: szuper lenne bejárni az összes tartományát, megkóstolni az igazi olasz konyha remekeit és tradicionális finomságokat tanulni az olasz háziasszonyoktól...Eredetileg ricottás, fokhagymás szószt szerettem volna készíteni a paccherihez, de mivel sajnos ricottát nem lehet minden utcasarkon kapni, ezért elkanyarodtam a jól bevált paradicsomhoz.

Tejszínes, paradicsomos paccheri recept

Hozzávalók kb. 2-3 személyre: 

  • 1 db hámozott paradicsom konzerv,
  • 6-7 gerezd fokhagyma,
  • oregánó,
  • bazsalikom,
  • só, bors,
  • 1 dl tejszín,
  • kevés olívaolaj,
  • kb. 25 dkg paccheri tészta.

Elkészítés:

  1. Pár csepp olajban enyhén megpirítjuk a felkarikázott fokhagymákat, hozzáadjuk a botmixerrel előzetesen pürésített paradicsomot, és alaposan felforraljuk, átrottyantjuk.
  2. Fűszerezzük friss bazsalikom és oregánó levelekkel, sóval, borssal. 
  3. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, még egyszer felforraljuk és végül beleforgatjuk a megfőtt paccheri tésztát némi főzővíz kíséretében. Parmezánnal tálaljuk.

Tejszínes, paradicsomos paccheri képek

Ha tetszett a fenti Tejszínes, paradicsomos paccheri tészta recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló tészta recepteket is: Sült paradicsomos, krémsajtos spagetti recept, Tojásos nokedli fejes salátával recept, Medvehagyma pesztós, házi fettuccine recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, főzőtejszín, hámozott paradicsom. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, gyorsan elkészíthető, olasz, tészta, vegetáriánus, zöldséges.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Tejszínes, paradicsomos paccheri tészta recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató