Mézes, mustáros sertéscomb szelet

Grillezett hús szeletek baconbe csomagolva

Mézes, mustáros sertéscomb bacon köntösben recept

Egy olyan elkészítési módot ajánlok most a szeletelt húsokhoz, amely nem új a Nap alatt, ugyanakkor gyorsan elkészül, különleges ízvilágánál fogva pedig kitűnhet a mindennapi ebédek közül és nem utolsó sorban nagyon gusztusosan tálalható.

Mézes, mustáros sertéscomb recept

Hozzávalók:

  • 4 szelet sovány sertéscomb (vagy másmilyen fajta hús) szelet,
  • kb. 30 dkg bacon szalonna,
  • só, bors,
  • 2 ek. mustár,
  • 3 ek. méz,
  • kakukkfű

Elkészítés:

  1. A szeleteket megtisztítjuk, vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és bekenjük a mézes-mustáros páccal, fűszerezzük kakukkfűvel. 
  2. A bacon szalonnával körbetekerjük a szeleteket és néhány órán, vagy egy éjszakán keresztül pihentetjük. 
  3. Serpenyőben zsiradék nélkül pár percig megpirítjuk mindkét oldalát és tepsibe fektetve, alufóliával lefedve sütőben sütjük tovább kb. 30 percig. 
  4. Amikor megpuhult a hús, pár percig még fólia nélkül pirítjuk és például káposztasalátával tálaljuk.

Mézes, mustáros sertéscomb szelet képek

Ha tetszett a fenti Mézes, mustáros sertéscomb bacon köntösben recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sült hús recepteket is: Lassan sült libacomb káposztás dödöllével recept, Lassan sült tarja recept, Citromos csirkemell sült édesburgonya pürével recept.

További receptötletek a hozzávalókból: bacon, kakukkfű, mustár, sertéscomb. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, könnyen elkészíthető, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mézes, mustáros sertéscomb bacon köntösben recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb recept
sült hús

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb

Temérdek fokhagyma és egy napos pácolás a titka ennek a finom pulykának

Sóban sült csirke recept
sült hús

Sóban sült csirke

Grillcsirke csoda csupán 2 összetevőből

Vadas marha kifligombóccal recept
ragu

Vadas marha kifligombóccal

Klasszikus a karácsonyi menüben

Citromos csirkemell sült édesburgonya pürével recept
sült hús

Citromos csirkemell sült édesburgonya pürével

Pihe-puha, csirkés ünnepi menü tipp

Ajváros csirketekercs recept
töltött hús

Ajváros csirketekercs

Szép színes csirkerolád mennyei ajvárszósszal

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató