Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb

Temérdek fokhagyma és egy napos pácolás a titka ennek a finom pulykának

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb recept

Sok, sőt még annál is több fokhagymával, mustárral, finom illatú fűszerekkel és legalább egy napig érlelve, a bőrét jó ropogósra sütve. Egy finom omlós pulykacomb nemcsak a karácsonyi ünnepi asztalon mutat jól, igazán megérdemeljük a dolgos hétköznapokban is, hiszen ünneplésre mindig találhatunk okot, jó örülni az apróságoknak is... Ez a mostani egy egészen egyszerű ötlet, valószínűleg sokan sütik hasonlóan a pulykacombot, mégis fontosnak tartottam itt megosztani, hiszen minden nagy kedvencem receptje fellelhető itt, szóval ez sem hiányozhat az online receptgyűjteményemből.

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb recept

Hozzávalók:

  • 2 közepes, vagy kisebb darab csontos pulykacomb,
  • 1-2 evőkanál mustár,
  • legalább 10-12 gerezd fokhagyma,
  • olívaolaj,
  • fűszerek: só, bors, oregánó, kakukkfű, pirospaprika, cayenne bors,
  • őrölt római kömény, őrölt mustármag,
  • 1-2 dl víz

Elkészítés:

  1. Sem az előkészítése, sem az elkészítése nem igényel sok időt: alapos mosás után jól besózzuk és megfűszerezzük a húst mindenhol, érdemes jól bedörzsölni, majd nagyon sok helyen éles késsel beleszúrunk lukakat, ahova a fokhagyma darabkákat rejtjük el.
  2. Tényleg nem szabad fukarkodni a fokhagymával, hiszen annyira finom a sült hús, amikor itt-ott előbukkan a benne sült hagyma.
  3. Ezután jól megkenjük mustárral, nyakon öntjük olívaolajjal és fedett edényben legalább egy napig érleljük.
  4. A sütéshez a tepsibe vagy kerámiatálba a hús alá öntünk 1-2 dl vizet, majd tetővel vagy alufóliával lefedve sütjük kb. másfél órán keresztül légkeveréssel, 170-180 fokon.
  5. Ekkor ellenőrizzük a puhaságát, majd, ha könnyen átszalad a kés a húson, levesszük a fóliát és megpirítjuk a hús tetejét. Köretnek pirított, paprikás burgonyát és vörösboros, párolt lilakáposztát ajánlanék. 
     

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb képek

Ha tetszett a fenti Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló sült hús recepteket is: Lassan sült libacomb káposztás dödöllével recept, Lassan sült tarja recept, Citromos csirkemell sült édesburgonya pürével recept.

További receptötletek a hozzávalókból: fokhagyma, mustár, pulyka. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: főétel, húsétel, karácsonyi, könnyen elkészíthető, magyar.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Fokhagymával tűzdelt, sült pulykacomb recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató