Mascarponés málnakrém fagylalt

Tojásmentes házi fagyi málnából

Mascarponés málnakrém fagylalt recept

Egy hűsítő málnakrém fagylalt garantáltan felfrissít mindenkit a nyári hőségben. Fagyigép nélkül is bátran belevághatunk, csak olyan időpontot válasszunk, amikor jó néhány órát otthon töltünk el, hogy olykor-olykor át tudjuk keverni a fagyit. A tejszínes, mascarponés fagyi alapot kedvünk és a gyümölcsidény szerint variálhatjuk, nagyon egyszerűen elkészíthető, tojásmentes változat a házi fagyira.

Mascarponés málnakrém fagyi recept

Hozzávalók a málnakrém fagyihoz:

  • kb. 50-60 dkg friss málna,
  • 2 dl habtejszín,
  • 20-25 dkg mascarpone sajt,
  • kb. 10 dkg porcukor,
  • egy vanília rúd.

Fagyi készítés:

  1. A málnát megmossuk, pürésítjük és szűrőn átpasszírozva kivonjuk a magjait (aki szereti, benne hagyhatja, bár passzírozva krémesebb lesz).
  2. A porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük a mascarponét, felverjük a tejszínt és a málnavelőt is hozzáadva turmixgéppel dolgozzuk össze az egészet. Aki szeretné még egy kicsit bolondítani a fagyit, szórjon bele egy kis fahéjat.
  3. Tegyük fagyasztóba és félóránként vagy óránként vegyük ki és keverjük át újra és újra a turmixgép segítségével, ezt legalább 5-ször, 6-szor ismételjük meg, de, ha többre is van időnk, az sem árt neki. Így kevésbé lesz kristályos, krémesebben dermed meg, ami egészen hasonlít az igazi fagyira. 

Mascarponés málnakrém fagylalt képek

Ha tetszett a fenti Mascarponés málnakrém fagylalt recept, akkor nézd meg ezeket a hasonló fagyi recepteket is: Mentás görögdinnye sorbet recept, Áfonyás sajttorta jégkrém recept.

További receptötletek a hozzávalókból: habtejszín, málna, mascarpone. Böngéssz a kapcsolódó receptkategóriákban: édesség, fagylalt, gyümölcsös, könnyen elkészíthető, málnaszezon.

Megosztás

Oszd meg a receptet másokkal is!

Hozzászólások

A hozzászóláshoz és értékeléshez belépés szükséges.

1 értékelés alapján a recept átlagos pontszáma: 5

Mascarponés málnakrém fagylalt recept

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Dian Márti - az Ízzel-lélekkel gasztroblog szerzője

Hello! Márti vagyok, lelkes gasztroblogger 2010 óta. Örömforrás, hála, feltöltődés: ezt jelenti számomra a sütés-főzés. Próbáld ki Te is letesztelt és saját receptjeimet! :)

Receptkereső

Az Ízzel-lélekkel gasztroblogon megjelenő tartalmakra, írásokra, receptekre és fényképekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. A szerző engedélye nélkül történő másolásuk, felhasználásuk, valamint a szerzői jog bármilyen megsértése jogkövetkezményeket von maga után.

Ízzel-Lélekkel.hu gasztroblog © 2010-2023 Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató